NOVE IDEJE

Odvažite se: kuhinja u ružičastim tonovima

pink roza kuhinja
Foto: Thinkstock
1/10
29.09.2018.
u 08:30

Iako je možda posljednja koja će vam pasti na pamet kada uređujete dom, roza boja odavno je izašla iz dječjih soba i zaživjela u ostatku stana. U tome nije iznimka ni kuhinjski prostor, i to ne samo u detaljima.

Iako će vam dobar dio dizajnera interijera i arhitekata reći kako trebate izbjegavati ružičaste ili pak crvene tonove u prostorijama u kojima dugo boravite, sve češće ih hrabri iskoraci njihovih kolega demantiraju u tome. Poznati svjetski produkt dizajner i dizajner interijera Karim Rashid svojim je kreacijama razbio apsolutno sve predrasude glede ružičastih tonova i dokazao da je ta boja - nova crna.

Doista, pink boja je danas izašla na velika vrata iz soba za djevojčice i tinejdžerice i preselila se u ostatak doma, uključujući ne samo hodnik ili kupaonicu, nego i dnevnu sobu i kuhinju. Osim što je u trendu, ružičasta podiže raspoloženje, unosi vedrinu i ne izaziva agresiju ili razdražljivost čak i ako dominira prostorom, kako se dugo smatralo. Dakle, pretjerivanje s ružičastom je dopušteno, a sve ostalo ovisi o vašim željala i naravno, otvorenosti prema novim idejama i hrabrosti da učinite iskorak.

Foto: pixabay

Možda će vam prvi protargument glede roze biti kako u stanu ne žive samo žene. No, prisjetite se sam odjeće - i tamo je ružičsta prestala odavno biti strogo rezervirana za ženski svijet. Kuhinje koje smo odabrali za vas pokazuju kako se roza može naći u posve jednostavnim i 'običnim' interijerima i ne djelovati ekstravantno ili pak kičasto. Nećete pogriješiti ni ako sve fronte u kuhinji, uključujući još i radnu plohu, kao i pločice budu u toj boji. Jedino što se se savjetuje u tom slučaju jest da koristite više od jednog tona, kako biste razbili monotoniju i uniformirasnost te da svjetili tonovi budu pozadinski ili osnovni, a tamniji na detaljima ili istaknutim mjestima.

Foto: pixabay

Drugi protuargument za rozu koji ćete vjerojatno postaviti jest kako je teško kombinirati bilo koju boju s rozom. No, svijetlo plava, siva i sivo plava, ljubičasta, boja starog zlata ili pak neutralne poput bijele i crne posve će dobro izgledati u društvu ružičaste i neće djelovati prenapadno. Ružičasta boja osvježit će svaki prostor, a vaša kuhinja zaodjevena u njezine nijanse djelovat će moderno, neopterećeno, upečatljvo i naravno - drugačija od drugih.

>>Praktično i sa stilom: ukrasite kuhinju otvorenim policama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije