Kraj Plitvica

Odmor iz snova u prvim hrvatskim kućicama na drvetu

15.10.2018.
u 09:23

dejni koncept ovog glamping izdanja potpisuje zagrebački Abstracto studio koji je zaslužan za kompletno uređenje kampa, oblikovanje eksterijera i interijera kućica i njihovog okoliša s jezerom.

Lika se polako, ali sigurno, odličnim projektima nameće kao odličan izbor kako za ljetni tako i za zimski odmor. Dokaz tome je i novi projekt - Plitvice Holiday Resort, a smješten je u mjestu Grabovac,na mjestu bivšeg kampa, svega par kilometara prije Plitvičkih jezera.

Idejni koncept ovog glamping izdanja potpisuje zagrebački Abstracto studio koji je zaslužan za kompletno uređenje kampa, oblikovanje eksterijera i interijera kućica i njihovog okoliša s jezerom

Pred nas je stavljen veliki izazov pri samoj izradi koncepta zbog želje investitora da projekt bude nešto do tada neviđeno na našim prostorima i šire. No, dugogodišnje iskustvo i povjerenje investitora i voditelja kampa Grabovac, s kojima smo i ranije uspješno surađivali, olakšalo nam je izradu ovog projekta i sad, s odmakom, možemo sa sigurnošću reći da smo tu želju ostvarili

 istaknuo je Ivan Plemenčić, voditelj arhitektonskog tima.

 
Na projektu zone jezera s kućicama se radi od 2016. godine, a izvođenje je počelo u 11. mjesecu 2017. godine. Projekt je dobio sredstva EU za poboljšanje konkurentnosti u turizmu. Usporedno s ovom investicijom napravljena je nova zgrada recepcije sa zonom mini golfa, te uređenje terase restorana.
 
 
Kućice na drvetu i zona jezera su trenutno u nekoj vrsti probnog rada. U 8. mjesecu su pustili goste u njih, te se sad pokušavaju dobiti od njih povratne informacije što se eventualno može poboljšati kako bi spremni dočekali sljedeću sezonu, s obzirom da ovakvog tipa smještaja nema u ponudi u Hrvatskoj.
 


U oblikovanju kućica i cijele zone nastojali su se što više koristiti tradicionalni materijali. Za vanjsku oblogu korišten je drveni dekor s elementima limenog pokrova (tradicionalno za Liku). Staze su obložene hrastovim daskama, dijelovi zone u kamenu. Pješačke staze su odignute od terena kako bi se što više sačuvala priroda

 


Koncepcijski je projekt podijeljen u dvije zone. Prva zona je formirana oko jezera gdje su smještene manje prizemne kućice. Kućice su u naravi dvokrevetne sobe s kupaonicom. Četiri kućice su na jezeru, te imaju terase iznad vode i direktan pristup kupalištu. Pet kućica je smješteno u šumi oko jezera (na povišenom terenu), te one imaju bolji pogled na cijelu zonu. Druga zona je formirana oko potoka gdje su smještene kućice u krošnjama. Ukupno ima pet kućica u krošnjama. Kućice su veće od kućica oko jezera, te se sastoje od dvije spavaće sobe i dvije kupaonice, te boravka s kuhinjom. Ispod kućice se nalazi velika terasa s koje se pruža pogled na cijelu zonu.Između dvije zone prolazi pješački most s kojeg se vidi kompletna zona.
 



- Inspiracija je bila lokacija sama po sebi. Mikro zona unutar turističkog sadržaja, izolirana od vanjskih utjecaja, okružena borovom šumom. Doživljaj prirode je navodio da se ovdje napravi nešto „drugačije“. U dogovoru s investitorom ideja je bila podići dio objekata na visinu krošnji okolnih stabala, a u centru svega da bude minijatura jezera. Pravi izazov je bio kako spojiti vrhunski doživljaj prirode, a ujedno gostima pružiti sav luksuz smještaja visoke kategorije - zaključuje Plemenčić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije