Trikovi

Na malim balkonima prostor se može povećati ogledalom, a uštediti visećim lončanicama

mali balkoni
Foto: Thinkstock
1/4
18.04.2019.
u 09:39

Zbog odbijanja sunčevih zraka od zidova, ljeti je na balkonima pojačana vrućina, a zimi zidovi povećavaju hladnoću

I mali balkon može biti ugodan kutak, mjesto za početak i kraj dana. Pri tome ga nemojte opterećivati s puno namještaja, a sve zasađeno neka bude u funkciji estetike.

Za opremanje malih balkona najbolje rješenje je sklopiv namještaj, koji se može dodati ili ukloniti po potrebi. Klasični pariški bistro stolovi i stolci su savršeni - šareni, drveni ili neutralne boje... Kad ih ne koristite sklopive možete objesiti uza zid. Birajte namještaj koji može biti izložen i jakom suncu i kiši i vjetru.

Mali balkon izgledat će veći ako na jednoj njegovoj strani objesite ogledalo. Biljke će se ogledati u zrcalu, što će stvoriti dojam veće dubine prostora. Vizualni dojam povećanja prostora može se postići ako su lončanice istog oblika, boje i veličine.

Na izbočenim balkonima teške posude s biljkama stavite uza zid, gdje je nosivost balkona najveća. Ako je balkon male kvadrature, izbjegavajte betonske posude, jer djeluju preteško i glomazno.

Male balkone ukrasite visećim posudama, a intimnost prostora, ako je ograda rešetkasta, može se postići sađenjem penjačica ili provlačenjem tkanine kroz balkonsku ogradu.

Ako je balkon posebno izložen vjetru stavite tendu ili vjetrobran od mrežnih panela. Balkon možete i savršeno osvjetliliti, ali pripazite da time ne "ukradete" intimu susjeda. Ideja je mnogo malih svjetala ili pak nekoliko svijeća.

Foto: pixabay

>>Tamne posude čuvaju toplinu zemlje, glinene se brzo isušuju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije