Klasika

Odaberete li ove detalje za dom uvijek će biti u trendu

Shutterstock
13.11.2019.
u 07:00

Budući da se trendovi često mijenjaju nerijetko zaboravimo da su neki tu od pamtivijeka, a u tu skupinu spadaju porculan, bijela posteljina, ratan, cigleni zidovi...

Iako svako godišnje doba dolazi s novim trendovima u dizajnu interijera, neki klasici u uređenju -  postojani su i odolijevaju vremenu, navodi architecturaldigest.com. 

Porculan u plavo bijeloj kombinaciji 

Pojavio se u 14. stoljeću u Kini, a u 17. stoljeću je postao popularan i u Nizozemskoj koja je trend proširila diljem Europe. Porculan u plavoj i bijeloj kombinaciji danas se pak ne koristi samo za posuđe nego je prisutan i u dizajnu pločica.  

Bijela posteljina

Umirujuća i jednostavna bijela boja nositeljica je minimalizma koji je danas toliko prisutan, a njezina upotreba prilikom odabira posteljine ne jenjava. 

Foto: Shutterstock

Kuhinjske ploče od mramora

Praktične, a luksuzne, mramorne su kuhinjske ploče. 

“Mramor je ključan materijal za kuhinjske, ali i kupaonske ploče", kazao je dizajner Martyn Lawrence Bullard te nastavlja “volim izgled prirodnog kamena jer upotrebom kamena nikada neće nastati dva ista proizvoda, kao što neće postojati ni dva ista doma".

Ratan 

Koristi se kao okvir namještaja, ali i kao dio rasvjetnih tijela, ratan se pojavio 3 tisuće godina prije Krista u Egiptu, a od tada njegova upotreba samo postaje raznolikija. 

“On nije samo trend", smatra dizajnerica Nina Freudenberger te navodi kako je ratan materijal koji se koristi godinama, a s kojim se u prostoriju unosi toplina i interes, a njime se doživljava i sama rukotvorina.

Foto: GettyImages

Tapecirani namještaj

“Interijerima već godinama vlada koristan namještaj kakav je onaj tapecirani", smatra Will Cooper, partner u New York design and development tvrtci. 

Prostor zadobiva dašak klasike dodavanjem namještaja koji uistinu funkcionira i koji je udoban, kao onaj tapecirani.

Cigleni zidovi

Povijesni i industrijski ugođaj prostoru dodat ćete ciglenim zidom bez obzira bio on ispran ili oguljen. 

“Ljepota ciglenog zida očituje se u materijalu koji predstavlja srž same gradnje te ne čudi da je to materijal koji je osnova svakog prostora", kazao je direktor dizajna Soho House’s, Candace Campos.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije