novo normalno

Od danas pogledajte najbolje od dizajna, kreće sedmi Zagreb Design Week

01.09.2020.
u 07:31

Po prvi puta ZGDW Award dodjeljuje se u šest kategorija — Grafički dizajn, Dizajn digitalnih komunikacija i dizajn interakcija, Produkt dizajn, Dizajn prostora, Tekstilni i modni dizajn i Dizajn društvenih inovacija

Danas u 19 sati otvara se sedmi Zagreb Design Week 2020. na već dobro uhodanoj lokaciji – u HALI V Tehničkog muzeja. Zagreb Design Week predstavlja sva područja dizajna — od namještaja i mode, preko digitalije i tiska, do hrane i automobila.

Tehnički muzej Nikola Tesla / Hala V središte je tjedna dizajna i s Dizajn parkom, obuhvaća 4.000 m2. Svake godine mijenja se tema pa je tako ove godine, ona prilagođena “novom normalnom”.GDW Award, jedan je od vrhunaca festivala s izložbom finalista i dodjelom nagrada.

Nakon tri godine, postaje međunarodna, otvorena za prijave iz cijeloga svijeta, i nije više rezervirana samo za hrvatske dizajnere. Želja organizatora je ravnopravno sučeliti najbolje hrvatske i svjetske dizajnere te publici predstaviti kvalitetan dizajn na izložbi finalista ZGDW Awarda tijekom VII. Zagreb Design Weeka, koji traje do nedjelje.

Po prvi puta ZGDW Award dodjeljuje se u šest kategorija — Grafički dizajn, Dizajn digitalnih komunikacija i dizajn interakcija, Produkt dizajn, Dizajn prostora, Tekstilni i modni dizajn i Dizajn društvenih inovacija. Finalisti ZGDW Award 2020. bit će predstavljeni izložbom u Hali V, kada će međunarodni žiri proglasiti pobjednike. Nagrade po kategorijama dodjeljuju se u obliku priznanja.

Finaliste i dobitnike nagrada odabire stručni, međunarodni, peteročlani žiri koji čine: Peter Stevens, jedan od najboljih britanskih automobilskih dizajnera; Nizozemka Margriet Vollenberg organizatorica  događanja za promicanje dizajna diljem svijeta; Čehinja Veronika Pařízková urednica najpoznatijeg češkog medija za dizajn Czechdesign; Nenad Roban i Vladimir Končar koji dolaze iz dva različita područja dizajna, dizajn nakita i digitalnih komunikacija i dizajn interakcija. Sve možete pogledati na njihovoj web stranici ili uživo, dakako, poštujući sve propisane mjere.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije