Mala škola uređenja

Obucite balkone i terase u blagdansko ruho

05.12.2019.
u 06:00

Najvažnija je stavka pri uređenju eksterijera rasvjeta, neka bude što raskošnija

Svi se trudimo urediti i dekorirati svoj dom za blagdane kako najbolje znamo i umijemo. No, za postizanje cjelovita vizualnog ugođaja Božića nemojmo zaboraviti svoje terase, balkone i vrtove obući u blagdansko ruho. Pri uređenju eksterijera ne morate trošiti novac osim za kupnju lampica. Kamo i kako ćete postaviti lampice, ovisi o samom izgledu vašeg balkona, terase ili vrta.

Ograde, živice i drveće idealna su mjesta na koja možete postaviti blagdansku rasvjetu. Pripazite samo na sklad i ravnotežu. Kao što je pravilo i u interijeru, tako i pri dekoriranju eksterijera odredite smjernice kako biste željeli da izgleda cjelokupan dojam. Odlučite se hoćete li koristiti rasvjetu u bojama ili samo jednostavnu te hoće li ona biti raskošna ili decentna. Sve ovisi o vašem stilu i osobnosti. Svakako biste trebali uzeti u obzir vanjski izgled zgrade ili kuće te joj dekoriranje stilski prilagoditi.

Za dekoriranje eksterijera možete koristiti i razne druge materijale, a najbolje će biti upotrijebiti ono što već imate u svojem kućanstvu. Na primjer, lijepo će izgledati ako ispred ulaznih vrata u kuću s obadvije strane postavite lanterne s upaljenim svijećama. K tomu dodajte još dosta borovih grančica ili nekog drugog zelenila. To će izgledati vrlo toplo i bajkovito kad je vani snijeg te će pozitivno utjecati na vas i vaše goste. Originalne i zanimljive dekoracije možete napraviti sa starim sanjkama i skijama koje možete dodatno ukrasiti crvenom mašnom ili kuglicama. Iskoristiti možete i stare lonce u koje ćete umetnuti grančice.

Foto: Thinkstock

Možda ćete nekada poželjeti popiti topli čaj ili vruću čokoladu na svojoj terasi ili balkonu uživajući u prekrasnom pogledu na snijegom pokriveni okoliš. Za taj hedonizam bit će vam potreban jedan udoban stolac pokriven umjetnim krznom i topla dekica s kariranim uzorkom. Postavite i kućicu za ptičice koja će vas činiti sretnima dok gledate kako slijeću.Mogućnosti dekoriranja su mnogobrojne, a vi se prilagodite već zadanim elementima. Koristite puno borovih grančica i lampica bez straha da ćete pretjerati.

Foto: Thinkstock

Napravite vijenac na ulaznim vratima, a ako su vrata dvokrilna, lijepo, elegantno i bogato izgledat će dva vijenca. Girlanda koju možete napraviti sami od borovih grančica predivno će izgledati iznad ulaznih vrata ili na ogradi vašeg balkona. Ukrasiti je možete kako god želite, a najefektnije su lampice. Sva raskoš bajkovitog blagdanskog dekoriranja doći će do punog izražaja kada upalite svu rasvjetu unutra i izvana.

Komentara 1

AN
anthropos
11:47 05.12.2019.

Uporno skrivanje kršćanskog obilježja Božića je očigledno neprirodno i o nekoga grčevito u ovoj našoj sredini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije