adaptacija

Obnovljena koliba u blizini Rijeke danas je savršeno mjesto za bijeg od gradske vreve

28.10.2021.
u 11:50

Vlasnici su u interijeru sjajno spojili tradicionalne i rustikalne elemente s modernima i stvorili kuću koja oduševljava dobrom atmosferom

U želji da stvore mirnu oazu, daleko od gradske vreve, vlasnici ove genijalne drvene kućice nisu ni sanjali da će ovu svoju dragu vikendicu jednog dana iznajmljivati. Napravili su je za sebe i za svoj gušt, međutim, posljednjih godina, nakon preuređenja, točnije, velikog makeovera, vidjevši da se takve skrivene kućice u netaknutoj prirodi jako traže, odlučili su se upustiti u najam i kažu, nisu požalili.

Njihova kućica imena Pine Logde nalazi se u mjestu Hlevci koje je na savršenom položaju – dovoljno je blizu civilizaciji, a opet nudi mir, tišinu i netaknutu prirodu.

– Objekt Pine Lodge nalazi se u Hlevcima, na 39 km od Rijeke pa je super izbor i za one koji vole “potegnuti” do mora. Kuća je okružena raskošnim vrtom, a najponosniji smo na kamine na drva koji oduševljavaju goste – ističe vlasnica te dodaje:

– Sve jedinice uključuju balkon, kamin, prostor za sjedenje, TV ravnog ekrana, perilicu rublja te vlastitu kupaonicu s tušem i sušilom za kosu. Također sadrže potpuno opremljenu kuhinju s perilicom posuđa, hladnjakom, pećnicom i aparatom za pripremu kave.

Iz navedenog je jasno da, iako u srcu šume, gostima neće nedostajati komfor. U sklopu kolibe gosti mogu koristiti opremu za roštilj i opuštati se na terasi. Do Opatije ima 49 km, a do Dolenjskih Toplica 42 km. Zračna luka Rijeka udaljena je 34 km.

Ova mirna lokacija okružena je predivnim krajolikom, a puno pažnje posvećeno je detaljima koji daju posebni ugođaj. Oaza mira, riječi su koje najbolje opisuju ovu čarobnu kolibu iza čijeg uređenja stoji zanimljiva priča. Naime, stara kuća prošla je opsežnu adaptaciju, vlasnici su puno toga izmijenili, ali ono što u zadržali svakako je šarm koji ima ova drvena kuća. U potpunosti izgrađena od drveta, detalje su vlasnici nastojali uskladiti s ambijentom tako da se u ovoj kući na najbolji način spajaju tradicija i rustikalni stil s modernim elementima..

Sve je osvježeno, dodani su novi komadi namještaja, kuhinja je rađena posve nova, a spavaće sobe u potkrovlju nastale su na mjestu starog tavana. Sve odiše umirujućim i jako popularnim neutralnim tonovima i neizbježnom toplinom koju daje drvo. Kupaonice su iznimno moderne, ali i tu su vlasnici pazili da se uklope u cjelokupni interijer i da ni na koji način ne odskaču od ostatka kuće.

Ali, ono čime ova kuća oduševljava još više vanjski je prostor, točnije raskošno uređeno dvorište s velikim roštiljem te vrt. Oko kuće se nalazi šuma pa je sjajan izbor za sve one koji vole uživati u šetnjama prirodom. Kuća je super izbor i ljeti i zimi, a pruža bijeg od stvarnosti i omogućava ponovno povezivanje s prirodom, sve ono što nam u današnjem svijetu kronično nedostaje.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije