OD SMEĆA DO IDEJE

Objesite noževe o unikatnu dasku koja je godinama plutala morem

daska
Foto: Hejmonti
1/7
14.11.2014.
u 15:37

Svaka daska na sebi ima ugravirane zemljopisne koordinate dijela obale na kojem je nađena

Stotine i stotine komada drveta bivaju izbačeni na obale mora diljem svijeta. Radi se zapravo o prilično čvrstim komadima koji su izdržali oluje, valove, vjetrove i razne nepogode, a bez da su se raspali na male komadiće.

Dizajneri iz njemačkog brenda Hejmonti odlučili su taj, naoko otpad, iskoristiti u razne svrhe. Obradom su komadima drveta dodali magnet pa su ih preobrazili u držače za kuhinjske noževe, alat, ključeve...

Foto: Hejmonti

Najzanimljiviji detalj naoko ofucane daske na kojoj visi kuhinjski pribor su ugravirane točne zemljopisne koordinate na kojima je to drvo nađeno. Inače, drvo se skupljalo sve od Portugala pa do Danske.

Svaka je daska, naravno, unikat koji na sebi nosi zub vremena i tko zna kakvu priču.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije