Hit mjesto

Novo šik mjesto u Lici za ljubitelje luksuza i prirode

17.09.2018.
u 08:30

U resortu se nalazi i vrt u kojemu gosti mogu zasaditi i ubrati povrće te sudjelovati u pripremi jela, a također mogu zasaditi i stabla sa svojim imenima

Prelazak preko drvenoga mosta, koji vodi u turističko naselje Fenomen Plitvice, svojevrstan je vremeplov – na planinskoj zaravni okruženoj šumom, drvene kućice podsjećaju na priče iz davnina, nekadašnja tipična lička sela. Spokojno pirka vjetar u krošnjama, pjevaju ptice, žubori voda...

Naseljem prolazi potok Plitvice koji se, samo petstotinjak metara dalje, ulijeva u Veliki slap – jednu od najpoznatijih ljepota Nacionalnog parka Plitvička jezera. Baš na tome veličanstvenom mjestu, Fenomen Plitvice ujedinjuje sve blagodati prirode i vrhunskog smještaja. U ovom luksuznom resortu možete uživati cijele godine, bilo da želite provesti vruće ljetne dane u debeloj hladovini, ili pak otkriti iskonsku ljepotu ličke zime, drijemajući uz pucketanje vatre u kaminu, nakon dana provedenog na snijegu.

Naselje koje se prostire na gotovo 142 tisuće četvornih metara na području Plitvica Sela, sastoji se od devet kuća sagrađenih po starinski, s tradicionalnim konstrukcijama od drvenih greda i krovovima od drvene šindre. U tri objekta nalaze se restoran, kuhinja na otvorenom s prostorom za roštiljanje, te spa zona sa saunom, masažom i whirlpoolom – a u preostalim objektima nudi se smještaj različitih kapaciteta. Svaki apartman odiše elegancijom i ima sve moguće moderne udobnosti: zasebnu kuhinju i kupaonicu, wi-fi, satelitsku televiziju, klimatizaciju...

Interijer odiše lakoćom, djelomično je obložen svijetlim i fino obrađenim drvom te autohtonom sedrom, kamenom tipičnim za područje Like, a prostor je maksimalno otvoren uvis, sve do vrha krova.

Prozračnom ugođaju pridonosi i to što prirodna boja drvenih oplata dolazi u kombinaciji s bijelim zidovima, namještajem i keramikom – primjerice, kuhinjom koja je posve bijela, ili kuhinjom u čijoj se bjelini ističu smećkaste radne plohe i zidne pločice. U ležernu kombinaciju bež-bijelo dobro se uklapaju zagasito crveni, zelenkasti i crni “akcenti“ na posteljini, tepisima, zastorima, manjim komadima namještaja poput stolića i ormarića...

Retro šarm fino je razrađen kroz detalje kao što je stol ukrašen intarzijama, udobno ojastučeni stolci, kaljeva peć, metalno zvonce na vratima... I cijevi dimnjaka poslužile su kao dekorativni elementi, baš kao i rasvjeta u zanimljivom “miksu“ klasike i minimalizma.

Kućice se stapaju s okolišem kroz terase pod krošnjama obližnjih stabala, cvjetnjake i puteljke popločane kamenom.

U resortu se nalazi i vrt u kojemu gosti mogu zasaditi i ubrati povrće te sudjelovati u pripremi jela, a također mogu zasaditi i stabla sa svojim imenima. Okolno zeleno prostranstvo kao stvoreno je za razne sportove, te obilaske električnim biciklima i “quad“ četverokotačima. Cjelodnevna tura po Nacionalnom parku, planinarenje, vožnja biciklom, jahanje… mogućnosti su nebrojene. Gostima je na raspolaganju osoblje koje svaku uslugu može “personalizirati“ po želji.

Iza ovog luksuznog resorta stoji tvrtka Potestas u čijem je vlasništvu najpoznatiji splitski hotel Park i luksuzna Villa Petra na Braču.

- Gradnja resorta trajala je nekoliko godina kako bismo zadovoljili stroga pravila o zaštiti okoliša, što nam je bilo iznimno važno s obzirom da se nalazimo u srcu jednog od najljepših nacionalnih parkova u svijetu. Kućicu po kućicu gradili su najbolji lokalni majstori s najkvalitetnijim lokalnim materijalima. Da bi ovakvi projekti bili uspješni iznimno je važna sinergija investitora s lokalnom sredinom i odgovorno ponašanje prema okolišu - kaže Joze Tomaš, direktor tvrtke Potestas.

Projekt - kojeg potpisuje GPN Katarina iz Gospića s glavnim projektantom Tomom Jurkovićem i projektantom Antom Pašalićem, naglašava ljepotu ličke prirode. Naselje se sjajno stopilo s okolišem, pa kad uđete u resort dojam je kao da je tu selo bilo oduvijek. Na prvu ni ne slutite da ste ušli u oazu luksuza i udobnosti. Tu ćete osjetiti kako zvuči tišina, ponovo ćete pronaći sebe i uživati opuštajući se u netaknutoj prirodi.

Ključne riječi

Komentara 1

LU
lunar777
12:02 17.09.2018.

Kako je riješena kanalizacija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije