Racionalno s kvadratima

Novo lice starog stana – vlasnici pomicali i zidove

stan
18.01.2014.
u 00:00

Kreativnost u uređenju rezultirala je zanimljivim i atraktivnim projektom jednostavna i elegantna stila

Nezadovoljan postojećim rasporedom u svom stanu, mladi bračni par odlučio je iz temelja interijer promijeniti i prilagoditi ga svojim potrebama i estetskim razmišljanjima. Da bi ostvarili svoje želje, angažirali su Arhitektonski studio Križnjak.

Dvoje arhitekata, brat i sestra Martina i Robert dobili su, zahvaljujući svojim referencijama i prijašnjim radovima, slobodne ruke pa im je povjereno baš sve – od izrade nacrta prostora, dizajniranja namještaja do nadzora gradilišta i odabira najsitnijih estetskih detalja interijera.

– Ovaj stan od 90 četvornih metara u podsljemenskoj zoni uspješna je kombinacija dizajnerskih komada namještaja te namještaja izrađenog po mjeri prema našim detaljnim nacrtima i potrebama investitora – ističe Robert Križnjak.

Stan se sastoji se od dnevnog boravka, blagovaonice, kuhinje, kupaonice te radne i spavaće sobe.

Kuhinja, blagovaonica, dnevni boravak i dio hodnika rušenjem pregradnih zidova spojeni su u jedinstvenu cjelinu. Kuhinja je otvorenog tipa, sa središnjim otokom na kojem se nalazi štednjak. Dnevni boravak minimalistički je uređen, namijenjen je opuštanju mladog para nakon iscrpljujućeg radnog dana ili za ugodna druženja s prijateljima. Boravkom dominira dugačka polica obješena na zid, iznad koje je smještena plazma te biblioteka koja se proteže cijelom širinom i visinom zida. Stol za objedovanje izrađen je po mjeri, minimalistički, bijele boje. Stolci nose potpis tvrtke Kartell, dizajnera Philippea Starcka.

– U svim prostorijama u stanu ostvarena je glavna ideja da se kombinacijom dizajniranog namještaja i namještaja rađenog po mjeri maksimalno iskoristi prostor, a stan postane potpuno unikatan – ističe arhitekt Robert Križnjak naglašavajući da je cijeli prostor elegantan i neopterećen.

Kreativnost u uređenju rezultirala je zanimljivim i atraktivnim projektom jednostavna i elegantna stila. Stan nekad sasvim prosječna interijera transformiran je u luksuzan prostor prilagođen željama i potrebama modernog načina života mladog para.

U cijelom stanu rasvjeta je ujednačena. U svim su prostorijama stropni boksevi tvrtke Wever & Ducre. Na podu je postavljen industrijski hrastov parket, bajcan u boju čokolade. Tijekom adaptacije obnovljena je i stolarija, obojena u bijelo. Cijelom dužinom dnevnog boravka proteže se terasa s prekrasnim pogledom na grad u daljini. Za vrijeme toplih dana svakodnevne aktivnosti mijenjaju svoje mjesto događanja te se sele iz unutarnjeg u vanjski prostor.

Pod terase obložen je tikovinom, a u betonske posude zasađeno je zelenilo koje dodatno oplemenjuje terasu. Reflektor postavljen unutar samog zelenila stvara poseban ugođaj noću. Spavaća je soba minimalistička, s bračnim krevetom, ugradbenim ormarom te niskim bijelim elementima.

Komentara 3

SP
space2
14:22 19.01.2014.

nema nape!? nema ni radne površine u kuhinji. jel se tu kuha ili samo lijepo izgleda? tv stoji previsoko. no sveukupno gledano lijepo

BA
Baobabic
15:45 21.01.2014.

Louis Ghost nije dizajner!!!!

Avatar marijaija
marijaija
09:44 02.02.2014.

90 upropastenih kvadrata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije