IKONA PARIZA

Novo, još luksuznije lice pariškog Ritza

hotel ritz pariz
Foto: Promo fotografija
1/13
13.06.2016.
u 08:30

Četiri godine bile su potrebne da kultni pariški hotel u kojem već 150 godina odsjeda politička, kulturna i društvena krema otvori opet svoja vrata

Vjerojatno najpoznatiji hotel na svijetu, pariški Ritz, otvorio je napokon, nakon četiri godine renoviranja vrata svojim gostima. Otvaranje je usporio požar koji ga je zadesio prije nekoliko mjeseci, no sada se sve opet, nakon saniranja štete, vratilo na svoje mjesto.

Na adaptaciju luksuznog hotela utrošeno je oko 450 milijuna dolara, no, ljubitelji raskoša i bolji poznavatelji hotelske scene smatraju kako je svaki potrošeni novčić opravdan. Ritz je ionako sinonim za raskoš, luksuz i hedonizam.

Hotel u kojem je odsjedala politička, društvena, kulturna i sportska krema, a pojedinci, poput dizajnerice i modne ikone Coco Chanel u njemu živjeli i po nekoliko godina sada je zasjao u još većem sjaju, a neki su sadržaji osuvremenjeni. Točnije, slavna je Coco u njemu živjela do posljednjeg dana svoga života.

Foto: Promo fotografije

Umjesto dosadašnjih 159 soba i apartmana kultni Ritz na adresi Place Vendome ih sada ima 142, a početna cijenja noćenja kreće od 1983 američka dolara. Ova smanjenje se dogodilo zbog tri nova apartmana u hotelu, nazvala po slavnim osobama koje su u njemu odsjedale: Maria Calas, Mozart i Proust.

Foto: Promo fotografije

Za cjelokuno unutarnje uređenje je angažiran dizajner Thierry Despont koji je poznat po osmišljavanju interijera luksuznih hotela, wellnes centara, dizajnerskih trgovina i showromova. Ovdje je njegova ljubav prema raskošu i luksuzu došla do punog izražaja. Koristio je uglavnom nježne pastelne tonove u kombinaciji s prirodnim drvetom i mramorom.

  1. Tako se nastavila stilska priča koju Ritz ima odvijek - ne samo da je zadržao zavidnu razinu luksuza nego i dojam elegancije, profinjenosti, dekadencije, ali i diskrecije i topline. Baldahini, baršun, antikviteti, izvedene štukature na stropu, mramorni kamini i dalje su tu, samo u obnovljenom ruhu, što je i bio cilj dizajnera Desponta.

Foto: Promo fotografije

Novi sadržaj u hotelu je frizerski salon Davida Malleta, svjetski poznatog majstora za frizure, a škola kuhanja The Ritz Escoffier nastavila je s radom obogaćena s tri nove osuvremenjenje kuhinje. Novi život dobio je i bazen uz mnoge popratne sadržaje, te je obnovljen i Hemingway bar koji se nalazi u prizemlju hotela.

Foto: Promo fotografije

>>Oživljeni komadi slavnog arhitekta na počasnom mjestu u hotelu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije