makeover

Novo, genijalno ruho slavnog splitskog hotela potpisuje studio Atellior

Atellior
19.04.2021.
u 11:04

U prvoj fazi, koja je upravo završila, kultni splitski hotel oplemenjen je novim vizualnim identitetom smještajnih kapaciteta, ali i javnih prostorija poput predvorja, recepcije, bara i samog ulaza u hotel

Prošla je godina uz paletu novih okolnosti na dnevni red donijela i pregršt novih izazova, no to nije poljuljalo entuzijazam tima koji stoji iza kultnog splitskog resorta Le Meridien Lav. Umjesto iščekivanja „nekih boljih vremena“ i unatoč mišljenju mnogih da „nije pravo vrijeme za velike investicije“, menadžment resorta Le Meridien Lav zasukao je rukave i krenuo u temeljitu i opsežnu renovaciju, zbog čega luksuzni hotel u sklopu resorta ljetnu sezonu dočekuje spreman za nove goste, u potpuno novom, osvježenom ruhu.

Foto: Atellior

Upravo završena 'proljetna faza' renovacije hotela tek je prva od tri predviđene faze obnove zahvaljujući kojima će Le Meridien Lav dobiti posve nov izgled. U prvoj fazi, koja je upravo završila, kultni splitski hotel oplemenjen je novim vizualnim identitetom smještajnih kapaciteta, ali i javnih prostorija poput predvorja, recepcije, bara i samog ulaza u hotel.

Foto: Atellior

Temeljiti 'makeover' hotela povjeren je timu međunarodnog arhitektonskog ureda Atellior koji mu je darovao prozračan i moderan izgled, istovremeno ne ispuštajući iz vida bogato nasljeđe hotela i važnost koju hotel ima u identitetu Splita i kolektivnoj memoriji njegovih stanovnika. Upravo je zato koncept preuređenja baziran na spoju mediteranskog ambijenta i mid century stila samog brenda, a društvena je vrijednost integrirana u dizajn umjetničkim radovima u sobama hotela koje potpisuju fotografi poput Feđe Klarića i Stanka Karamana, koji od šezdesetih godina dokumentiraju život na splitskim ulicama.

Foto: Atellior

Već od ovoga tjedna goste dočekuje 180 obnovljenih soba u dva hotelska bloka iznad marine, obnovljene su i kongresne dvorane, a novost u Lavu jest to da je hotel od ove sezone bogatiji za još tri poslovne dvorane namijenjene za sastanke i druge događaje. Hotel sada raspolaže s čak 12 kongresnih dvorana i prostorija za evente, a dvorane nose nazive po poznatim splitskim umjetnicima kao što su Meštrović, Marulić, Vidović... No, tu novostima nije kraj. Osim hotelskih soba i javnih prostorija u novom ruhu, Le Meridien Lav može se podičiti novim vinskim podrumom te luksuznim, suvremenim apartmanom od 143 kvadratna metra koji krasi prostrana terasa s nezaboravnim pogledom na marinu, a koja je začinjena jacuzzijem i sunčalištem s pogledom na obližnje otoke. No, osim estetike, pri preuređenju se vodilo računa i o drugih funkcijama koje prostor treba zadovoljiti.

Foto: Atellior

„Jedna od glavnih uputa od hotela bila je osmisliti sobu koja karakterom odgovara resortu, ali može zadovoljiti sve potrebe gosta hotela koji ima i konferencijski centar. To je podrazumijevalo osmisliti više garderobnog prostora, ukinuti klasične hotelske komade poput pisaćeg stola i stolca te predstaviti višenamjenski namještaj. Kad je riječ o javnom prostoru, najveći je izazov bio osmisliti dizajn bara koji će biti centralni element, ali pozicioniran tako da omogućuje nesmetan pogled s terase na marinu i otoke“, objasnili su iz Atellior tima.

Foto: Atellior

Unatoč tome što je pred nama još jedna 'pandemijska' sezona, tim Le Meridien Lava iznimno je optimističan i vjeruje kako se ove godine možemo nadati boljoj sezoni.

Foto: Atellior

„U turizmu je ključ uspjeha čovjek! Zaposlenici su naša najveća snaga i doista smo učinili iznimne napore kako bismo unatoč svim izazovima prošle i ove godine zadržali sve stalne zaposlenike. Očekuje nas još jedna pandemijska sezona, to je sigurno, međutim vjerujem da se, ako se cijepimo i ako se budemo pridržavali epidemioloških mjera, možemo nadati boljoj sezoni nego 2020.“, izjavio je generalni direktor resorta Le Meridien Lav Arnoud Zaalberg.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije