neobičan spoj

Novo cool mjesto u Zagrebu - Takenoko bar

27.01.2020.
u 09:52

Unutarnji dizajn spoj je nespojivog, odnosno fenomenalna fuzija japanskog duha modernog Takenoka i šarma starih pariških kavana

Takenoko je ime koje je dobro poznato na domaćoj gastronomskoj sceni. Kao prvi japanski restoran u Hrvatskoj doveo je vrhunski sushi na naše prostore te se popeo u sam vrh najboljih restorana u metropoli.

Odnedavno je, na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Zagrebu, u Centru Cvjetni, otvorena svojevrsna barska ekspozitura restorana na dvije etaže pod nazivom Takenoko Bar, čime je značajno obogaćena barska scena glavnog grada. Tako je najdraži trg Zagrepčana, ali i brojnih turista, dobio chic odredište dostojno njegove ljepote, s kojeg puca fantastičan pogled na sam Cvjetni trg te Bogovićevu i Preobražensku ulicu.

Takenoko Bar postavio je ambicioznu misiju ponuditi svojim gostima nešto novo, uzbudljivo i drugačije, što se posebice ogleda u njegovom uređenju i naravno, samoj ponudi. 

Unutarnji dizajn spoj je nespojivog, odnosno fenomenalna fuzija japanskog duha modernog Takenoka i šarma starih pariških kavana. Za dizajn interijera angažirana je kreativna konzultantica Kristina Radić, koja je ostala vjerna prepoznatljivom, tamnijem potpisu Takenoka. Dašak svježine i koloritan kontrast unijela je stylish tapetom jednog poznatog skandinavskog brenda, s orijentalnim, šarenim uzorkom nomada, koja je izvrsno poslužila kao glavni „centerpiece“.

Razigranost prostora postignuta odabirom tepiha s geometrijskim uzorkom te atraktivnim stolicama u nježno narančastoj i mint zelenoj boji. Dodatna nota glamura vidljiva je u odabiru okruglih mramornih stolića sa zlatnim obrubom i raskošnog lustera. Za cjelokupan vizualni brending zaslužan je pak studio Klasja&Zita, odnosno dizajnerice Zita Nakić i Klasja Hajban.

Prilikom osmišljavanja ponude za Takenoko Bar, glavna misao vodilja bila je stvaranje ugodnog ambijenta, u koji će se ljudi doći opustiti nakon posla, popiti vrhunsko piće, zapaliti cigaru iz široke selekcije svjetskih cigar brendova te uz izvrsnu glazbenu podlogu uživati u pogledu na Cvjetni trg i makar nakratko, mislima se isključiti iz svakodnevnog svijeta.

Najveći fokus zasad je ipak na signature Takenoko koktelima, za koje su zadužena dva simpatična i talentirana barmena, sa zavidnim domaćim i inozemnim barskim iskustvom.

Takenoko Bar nesumnjivo će postati jedan od favorita među zagrebačkom gastronomskom scenom, baš poput svog, istoimenog 'velikog brata'.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije