Issa Bulaja

Nova zvijezda na dizajnerskom nebu otkriva kako je odlučila krenuti u posao s tapetama

Tomislav Miletić PIXSELL
13.06.2019.
u 06:53

Imam puno ideja i planova i jako se veselim nekim suradnjama u najavi, web-stranici i, dakako, novim klijentima

Zagreb Design Week svake godine iznjedri nove mlade talentirane dizajnere koji oduševe idejom, ali i realizacijom. Upravo takvu jednu, dizajnersku zvijezdu u nastajanju predstavljamo vam danas. Riječ je o Issi Bulaji koja stoji iza brenda Fullmoon koji svojim dizajnom jednostavno obara s nogu. S Issom smo porazgovarali o dizajnu, poduzetničkoj klimi, idejama i daljnjem razvoju brenda...

Foto: Tomislav Miletić PIXSELL


:: Otkud ideja za pokretanjem posla?

Ideja je došla spontano. Nakon višegodišnje kreativne pauze od branda Cocolina, koji je bio posvećen djeci i mamama, sazrela je ideja da se posvetim interijerima kao nečem što me ispunjava i što me zanima.

:: Zašto tapete?

Tapete su zadnjih godina totalni “throwback” i zaista su nešto sto podigne svaki interijer, bilo da je riječ o stanu, hotelu, uredu, prodajnom prostoru... istovremeno možeš biti kreativan i funkcionalan.

Foto: Tomislav Miletić PIXSELL

:: Po čemu su Fullmoon tapete specifične?

Osim individualnog pristupa pri odabiru dezena, koji uz komercijalne može biti mala umjetnost na zidu, jer po želji naslikam ili nacrtam uzorak baš onakav kakav je klijent zamislio. Za dječje sobe postoji varijanta da i sama djeca sudjeluju u kreaciji zidne tapete koja će krasiti njihovu sobu. Trudim se ponuditi nešto novo i drukčije, recimo materijal koji koristim pri izradi tapeta. Naime, materijal nije klasična zidna tapeta, već samoljepljiva teksturirana tapeta s canvas teksturom. Vrlo je jednostavna za postavljanje, tako da klijenti ne trebaju tapetara ni tapetarsko ljepilo, samo malo dobre volje i mogu krenuti u akciju. Osim zidova, ovim tapetama moguće je oblagati i namještaj ravnih linija i ploha, što isto može biti poseban akcent u interijeru. Posebno efektno izgledat će, recimo, na staroj komodi ili dotrajalim kuhinjskim frontama koje će ovako na brz i povoljan način dobiti posve novo ruho.

:: Odakle crpiš ideje za dizajn?

Kao i svaki kreativac, u svemu mogu pronaći ideju, samo je bitno da mi se poklopi trenutak. Kako ide prodaja? Kako sam se tek pokrenula s ovim projektom, mogu reći da sam zadovoljna pokazanim interesom.


:: Gdje se mogu kupiti Fullmoon tapete?

Za sada stvari funkcioniraju putem društvenih mreža, maila... ali uskoro će se moći pogledati i naručiti i u nekim salonima namještaja s kojima sam u kontaktu. Web je u pripremi... tako da radim punom parom na svim frontama, a uza sve to pokušavam realizirati i neke suradnje koje mi se već dulje vrijeme nalaze na listi želja...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije