HIT MJESTO NA JADRANU

Nova lokacija i nove delicije: morski Takenoko morate posjetiti

takenoko dubrovnik
Foto: Promo
1/8
26.06.2016.
u 10:00

Nakon 15 godina, kultni zagrebački restoran proširio se i na more - točnije u samo središte grada pod Srđem i dobio 300 m2 terase s predivnim pogledom

Nakon što smo nedavno predstavili novu adresu i fenomenalan interijer zagrebačkog Takenoka, ovaj kultni restoran odlučio nas je ponovno iznenaditi. I to kako! Kultno zagrebačko okupljalište zaljubljenika u japansku kuhinju, nakon 15 godina postojanja, svojom jedinstvenom gastronomskom ponudom napokon je obogatilo i prekrasni Mediteran.

Štoviše, za svoju ljetnu bazu izabrali su Dubrovnik. Morski Takenoko smjestio se na samom ulazu u Grad, na čak 200 kvadrata unutarnjeg prostora te 300 kvadrata terase s koje puca fantastičan pogled na cijelu luku, zidine te Lokrum. Posebno za Dubrovčane i njihove brojne goste, Mario Starman, glavni kuhar Takenoka, s provjerenom ekipom iz Zagreba i novim snagama iz Dubrovnika, pripremio je specijalni meni ovog japanskog restorana…

Foto: Promo

Pogled koji obara s nogu

Kamenice, školjke, svježe mediteranske ribe i tune samo su dio noviteta u ponudi, kojom će zasigurno zadovoljiti i nepca najvećih gurmana te tako još jedanput opravdati status pionira u praćenju svjetskih trendova u pripremi i serviranju hrane. Ono što će posebno razveseliti goste restorana u vrućim ljetnim danima proširena je ponuda pića i koktela.

Krunoslav Miler, barmen koji je već cijelo desetljeće zaslužan za ukusne koktele u Takenoku, osmislio je novu listu koktela u kombinaciji s mediteranskim biljkama, poput lavande i ružmarina...

Foto: Promo

Neutralni tonovi

Što se pak tiče uređenja prostora, dubrovački Takenoko ne slijedi istu filozofiju koju ima zagrebački, što je i logično jer se ovdje i pri uređenju vodilo računa o sljubljivanju s stoljetnim gradskim ambijentom pa je namještaj minimalistički, potpuno neutralnih tonova kako bi ljepote grada došle maksimalno do izražaja. U unutrašnjosti također dominiraju minimalizam i neutralni tonovi, jer glavne zvijezde su, kao uostalom i sve ove godine – fantastična jela.

Foto: Promo

>>Novo ruho Takenoka: japanske delicije u zen atmosferi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije