Oprez, lomljivo!

Nov način pakiranja: ove kutije garantiraju da će sve ostati u komadu!

fragile
Foto: Promo fotografije
1/8
18.06.2014.
u 00:00

Apsolventica dizajna Mireia Gordi i Vila predstavila je fleksibilan sustav za pohranu vrijednih i lomljivih stvari koji se može koristiti više puta.

Nazvan Fragile, ovo pakiranje se sastoji od fleksibilne membrane koja stvara zaštitni sloj oko lomljivih predmeta te omogućava da ih se sigurno seli.

Foto: Promo fotografije

"Fragile se bavi svijetom slanja pošiljki. To je fleksibilan sistem za pakiranje koji možete koristiti nebrojeno puta", objasnila je dizajnerica.

Projekt je započeo kao istraživanje rastezljivih membrana i količine materijala koja je potrebna da pruži potporu različitim predmetima.

Foto: Promo fotografije

"Napravila sam projekt u kojem sam miješala različite vrste rastezljivih materijala: spandeks, najlon, silikone i razne gelove. Rezultat je rastezljiva membrana koja je mekana, ali i otporna, čvrsta i izdržljiva", dodala je Mireia.

Kad se predmet postavi u Fragile i zatvori, membrana oko njega stvara nategnutu površinu poput kože na bubnju.

Foto: Promo fotografije

"Kad zatvorite predmet u Fragile on ostaje na mjestu i zaštićen je, a potom ga možete normalno pospremiti u kutiju kako ne biste izazivali kradljivce", mudro je dodala dizajnerica.

Gordi i Vila je prestavila i drugu verziju Fragilea, namijenjenu pakiranju boca i vaza, koju možete ugurati u standardni tuljak za slanje postera i slika.

Foto: Promo fotografije

Sva pakiranja mogu se koristiti više outa, reciklirati, lako se spajaju i rastavljaju i dostupni su u niz veličina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije