Mala škola uređenja

Niste zadovoljni svojom kuhinjom? Pokušajte s ovim trikovima

lesnina dieter knoll kuhinja
Lesnina
05.03.2021.
u 07:10

Kuhinja treba biti funkcionalna, ali i estetski oku ugodna, a prenatrpanost je najveći problem u većini kućanstava

Detalji u kuhinji nisu samo tu da bi zadovoljili estetske kriterije, naravno oni su potrebni i zbog svoje funkcionalnosti. Pletene košare od prirodnih materijala na policama dobro će vam doći za odlaganje sitnica, ali bit će i izvrstan dekor u svakoj klasičnoj ili rustikalno uređenoj kuhinji. Dekorativno, ali i korisno rješenje za vašu kuhinju neka budu keramičke zdjele raznih oblika i veličina koje će vam dobro doći za držanje voća i povrća. Također će lijepo izgledati ako izložite zanimljive vrčeve i čajnike, od onih najjednostavnijih varijanti pa sve do bogato ukrašenih cvjetnih varijanti. Ovo će vašoj kuhinji dati poseban šarm i toplinu. Potrebno je samo paziti da se svi detalji stilski nadovezuju na kuhinju.

Foto: pixabay

Pazite na stil i s detaljima

Nema ljepšeg ukrasa od biljaka u interijeru. Posebno će dekorativno (ali i korisno) izgledati ako začinsko bilje stavite na prozorsku dasku ili zidnu policu u jednake teglice. Ono što je potrebno gotovo svakoj dobro organiziranoj kuhinji su staklenke za čuvanje namirnica. Staklenke će izgledati vrlo efektno budete li u njima držali tjesteninu, zobene pahuljice, rižu, orašaste plodove, suho voće, krušne mrvice, razne vrste brašna i slično. Učinit ćete ih još posebnijim ako im nalijepite zanimljive naljepnice na kojima ćete napisati koji je sadržaj u svakoj staklenci. Nemojte zanemariti ni izgled malih staklenki za začine. Držite ih uredno posložene u grupi. Svi detalji, pa i vješalice na koje ćete okačiti kuhinjsku krpu, pregaču, i druga kuhinjska pomagala, neka budu u stilu sa svim drugim detaljima.

U svakoj kuhinji potrebno je imati zidni sat. Odaberite onaj koji će se stilski uklopiti u vašu kuhinju, a veličinu prilagodite slobodnom prostoru na zidu. Popularni su i dosta traženi satovi velikih dimenzija. Ako imate prozor u kuhinji, promjenu u prostor unesite zavjesom.

Foto: pixabay

Svaki dan pišite

U moderno uređenoj kuhinji najbolje će odgovarati jednostavna rolo ili rimska zavjesa, dok će klasično uređena kuhinja zahtijevati bogatije nabore finijih materijala. U rustikalnoj će pak kuhinji najbolje odgovarati pamučne karirane ili cvjetne zavjese vezane s obje strane prozora. Ako se vaša blagovaonica nadovezuje na kuhinju, potrudite se da stolnjak na blagovaoničkom stolu odgovara zavjesama, ali i jastučići na stolcima ako ih imate.

Foto: pixabay

Za modernu kuhinju zanimljivo, ali i korisno rješenje bit će ako obojite jedan dio zida bojom za školsku ploču. Po njemu možete pisati recepte, ali i razne zanimljive poruke.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije