INDUSTRIJSKI STIL

Hairport: posve drugačiji frizeraj

frizerski salon hairport
Foto: Privatni album
1/7
23.02.2015.
u 16:30

Novootvoreni frizerski salon pomalo neobična i otkvačenog interijera, daleko od sjajnih, lakastih i trendi mainstream komada namještaja i boja

Ni frizerski saloni nisu što su nekada bili, vjerojatno bismo pomislili nakon što bacimo pogled na fotografije 'Hairporta'.

Na zagrebačkoj adresi Vojina Bakića 10 smjestio se novootvoreni frizerski salon pomalo neobična i otkvačenog interijera, daleko od sjajnih, lakastih i trendi mainstream komada namještaja i boja. Od efektnog naziva salona pa sve do sjedalica od paleta, salon više podsjeća na kafić ili odmor za kutak u umjetničkom ateljeu.

- Trendovi su se promijenili. Od bezličnih mjesta kojima je primarna namjena bila usluga, a ništa drugo nije bilo važno, frizerski saloni postali su nezaobilazne adrese za opuštanje i odmor, antistresne oaze koje nam pomažu da se barem nakratko maknemo od svakodnevnog stresa. Zbog toga, moderni frizerski saloni svojim klijentima moraju pružiti puno više - kaže vlasnica salona Helena Santini Balentović.

Foto: Robert Demo

Interijer Hairporta, koji osim frizerskih nudi i usluge njege lica i tijela svakako vas ne prepušta dosadi jer je vrlo inspirativan, a istovremeno vas opušta. Upravo je to i bio cilj vlasnici kada je osmišljavala unutrašnjost salona.

Rezultat je jednostavan prostor u kojem dominiraju hladni tonovi sive i crne i namještaj od OSB ploča. Toplina ovoga materijala dala je dašak intime i mekoće prostoru. Podovi su obloženi epoksidalnom smolom, koja je, osim što je u trendu, i vrlo praktična i lako se održava, što je bitno za mjesto poput frizerskog salona.

Foto: Robert Demo

Namještaj za sjedenje u čekaonici načinjen je od paleta na kojima su komadi spužve presvučeni tkaninom s cvjetnim uzorkom koji daje dodatnu toplinu prostoru, ali i dozu romantike i ženstvenosti. Da priča o jednostavnosti i prirodnim materijalima bude zaokružena, Hairport se opredijelio za ekološke preparate Davines za njegu kose.

- Odabrali smo brand koi pokazuje sve vrijednosti koje zagovaramo u životu. Poštujemo ljude, okoliš, biljke, odnose. Vraćamo se prirodi i čovjeku – tvrdi vlasnica. Kozmetički preparati za njegu lica i tijela koje koristi njezin salon su francuskog proizvođača Algologie koji su bazirani na morskim sedimentima i algama.

>>Novootvoreni "Salon": posve drugačiji zagrebački frizeraj uređen u retro stilu

Ključne riječi

Komentara 4

NI
nixy
08:31 26.02.2015.

U moru klasike i pretjeranog šika konačno nešta drugačije, zanimljivo,inovativno. Sve pohvale za ideju i hrabrost

AN
AndreaF
13:56 24.02.2015.

jako lijepo i domišljato, svaka čast

MA
MarinaG
09:38 13.03.2015.

super cool salon !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije