šalabahter

Neutralni tonovi dominiraju ove godine, evo 10 sjajnih ideja za svaki dom

Zara Home
31.05.2021.
u 11:20

Neutralni interijeri uspjeli su se nametnuti kao must have prije svega zbog efektnog dojma koji ostavljaju, ali i zbog njihove kameleonske mogućnosti prilagodbe baš svakom prostoru

Trend koji ove godine definitivno dominira interijerima odnosi se na neutralne tonove kao bazu oko koje se gradi stilska priča u svakom prostoru. Kad je ovaj trend najavljen, još prošle godine, mnogi su bili skeptični, očekujući da se većina ljudi neće tako lako odreći boja. No, neutralni interijeri uspjeli su se nametnuti kao must have prije svega zbog efektnog dojma koji ostavljaju, ali i zbog njihove kameleonske mogućnosti prilagodbe baš svakom prostoru. Ako ste i vi odlučili ove godine dati šansu neutralnim nijansama, donosimo 10 ideja koje možete "prepisati".

Foto: Samsung

Dnevna zona

Možda najpotentnija zona za uređenje u neutralnim tonovima svakako je dnevna zona, točnije, dnevni boravak. Naime sofe i fotelje u boji pijeska, u kombinaciji s tepihom istog tona, naglašeni zlatnim akcentima djelovat će vrlo luksuzno. Odličnu scenografiju postit ćete i kombiniranjem modernih komada u neutralnim tonovima s vintage detaljima.

Foto: Zara Home

Blagovaonica

Prostor za blagovanje u neutralnim tonovima hranu koju poslužujete stavlja u prvi plan. Da neutralna blagovaonica ne bi izgledala dosadno i monotono razigrajte ju zanimljivom rasvjetom, primjerice visilicom od ratana koju ćete pozicionirati iznad stola. Stolci u istoj boji, ali različitog dizajna također će uspješno razbiti monotoniju.

Foto: Zara Home

Kuhinja

Bijele kuhinje posljednjih godina dominiraju, ali čini se da polako odlaze u zaborav. Nježne neutralne boje poput bijele kave ili pijeska ove s godine među najpopularnijim izborom za kuhinje. Jako efektno izgledaju u kombinaciji s radnom počom od punog drveta. Za potpuni dojam odaberite i male kućanske aparate (kuhalo, aparat za kavu, mikser...) u istim, neutralnim tonovima.

Detalji

Ako niste spremni odbaciti sav namještaj koji imate, neutralnu bazu možete postići i odabirom detalja. Sofu možete prekriti prekrivačem neutralnog tona, upotpuniti ukrasnim jastucima, dodati tepih koji umiruje dve druge boje...

Foto: Zara Home

Spavaća soba

Neutralni tonovi djeluju umirujuće i čisto stoga ne čudi da su mnogima, neovisno o trendovima, omiljeni izbor za spavaću sobu. Ako ipak želite imati pokoji trendi detalj, neutralnoj bazi dodajte obavezno bar jedan komad od ratana. To može biti atarktivan stolac u kutu, lampa ili pak okvir za sliku.

Foto: Zara Home

Kupaonica

Hit sezone kupaonice su u kombinaciji neutralnih boja, s drvenim naglascima u kombinaciji s crnim okvirima (ogledala, tuš kabine, radijatora). Ova kombinacija odličan je izbor jer će biti "in" i u godinama koje dolaze, a kad govorimo o uređenju kupaonice upravo je to ono čemu većina teži. Ipak nije riječ o prostoriji koja se mijenja svakih par godina.

Foto: H&M Home

Hodnik

S dominacijom neutralnih tonova u interijerima, odzvonilo je mračnim i tamnim hodnicima. Zidove i strop obojite u svijetlu nijansu (ne nužno bijelu), a za detalje birajte one s drvenim elementima za stvaranje tople i ugodne atmosfere. Nemojte zaboraviti na rasvjetu!

Foto: Zara Home

Vanjski prostor

Balkon, terasa pa čak i vrt u neutračnim tonovima uvijek će izgledati profinjeno i elegantno. Možda će ih biti malo teže održavati, ali ukupan dojam bit će lukuszan. Dodajte tome i zanimljive detalje poput suncobrana, kolica za posluživanje, ležaljke...

Zavjese i tekstili

Uz neutralne boje, ove godine apsolutni trend su prirodni materijali. Kombinacija tih dvaju trendova najlakše je izvediva pri izboru zavjesa, stolnjaka, prekrivača, posteljina...

1/8

Jedan akcentni zid

Možda najbrži, a svakako jako efektan način da unesete neutralne tonove u dom jest taj da jedan zid obojite u neku od nijansi neutralne palete. Dobit ćete dubinu i toplinu u prostoru.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije