700 m2 u ukrajini

Neobičan valoviti krov na modernoj vili okruženoj šumom

moderna kuća ukrajina
Foto: SBM Studio
1/13
03.06.2016.
u 16:00

Prekrasna minimalistička kuća u predgrađu ukrajinskog Harkova ispunjena je originalnim arhitektonskim rješenjima

Velebna kuća u predgrađu Harkova, dijelu grada koje graniči sa šumom, iznosi 700 četvornih metara, što je dalo priliku da se u njega smjeste brojni sadržaji o kojima inače možemo samo sanjati.

Ovako je u ovom modernom domu uređenom u minimalističkom stilu i smeđim nijansama u kojem živi četveročlana mlada obitelj dobila pored dječje sobe i dodatnu igraonicu, bazen, sobu za bilijar, dvije garaže i saunu.

Foto: SBM Studio

Studio SBM, kojem je povjeren idejni i projektni zadatak kao i uređenje interijera i okućnice, nastojao je slijediiti želje vlasnika koji su htjeli luksuzan dom, ali prilagođen svojim potrebama.

Te potrebe utoliko su specifične što obitelj ima djecu, pa je taj natkriveni bazen od nehrđajućeg čelika koji se nalazi u unutrašnjosti njihova doma rađen ponajprije zbog njih – to je savršena formula opuštanja za cijelu obitelj, ali prije za djecu.

Foto: SBM Studio

Kuća već svojim vanjskim izgledom plijeni pažnju, za što je uvelike zaslužan neravan teren, usto vrlo složen, tako da su arhitekti doskočili rješenju na način na kuća ima nekoliko razina te da su se najniže 'etaže' ukopane djelomično u zemlju iskoristile za garažu, bazen i saunu, a one gornje za stanovanje.

Foto: SBM Studio

Također, kuća se svojim odabirom prirodnih materijala (kamena, čelika) i smeđim nijansama savršeno uklapa u okolinu ispunjenu šumom i zelenilom te jezerom na kojeg se pruža prekrasan pogled s jedne od terasa u kući.

Dodatna zanimlivost kuće jest njezin neravan krov, koji je djelomično i zeleni – na njemu je naime posađena trava, izvrsan odgovor prirodnom okruženju.

>>Dinamičan, razigran i otkačen interijer koji diše' punim plućima'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije