LJETNA OAZA NA KORČULI

Nekoć stara garaža, a danas moderan i lijep apartman

lumbarda korčula apartaman
Foto: Mario Zlokić
1/37
27.07.2019.
u 07:00

Jednosobni apartman potpuno je renoviran te proširen na susjednu garažu. Tako se dobio novi prostor za spavaonicu i kupaonicu

Za svakoga ljubitelja arhitekture i uređenja interijera pravo je i ugodno iznenađenje dobro prostorno osmišljen i stilski opremljen apartman. Jer, ono što se nudi na našoj obali uglavnom je vrlo konfekcijski i prilično nemaštovito.

Zato je apartman od 48 m2 u Lumbardi na otoku Korčuli pravo osvježenje i sjajna iznimka. Njegova priča tim je zanimljivija kada se sazna podatak da je tu nekada bila cisterna i garaža. U međuvremenu je cisterna pretvorena u jednosobni apartman, a nedavnom adaptacijom on je proširen na garažu.

Foto: Mario Zlokić

Da nije bilo povremenih prekida, adaptacija bi trajala i manje od četiri mjeseca, koliko je prošlo od prvih radova do zadnjih stilskih intervencija u interijeru. Arhitektica Brankica Grmoja iz studija Dizajn Et cetera otkrila nam je kako je u stanu osim instalacija te podnih obloga i namještaja napravljen i jedan manje čest zahvat.

Foto: Mario Zlokić

– Apartman u ovom novom proširenom dijelu nije imao zadovoljavajuću visinu stropa pa se moralo ići s iskopom da bi se dobila odgovarajuća svijetla visina koja sada iznosi 255 cm. Da bi se moglo izići na terasu, napravljen je drveni decking od paljenog jasena u obliku dviju stuba – objašnjava Branka Gromoja. Povećanjem visine, osim volumena, dobilo se više svjetla u unutrašnjem prostoru, a proširenjem se dobila još jedna, spavaća soba i kupaonica.

Foto: Mario Zlokić

Ta dva dodatna sadržaja čine jedinstven prostor, a odijeljena su staklenim zidom i zavjesom, što je vrlo neobičan, ali i praktičan koncept. Iz obje prostorije – i spavaonice i kuhinje s boravkom, izlazi se na terasu koja ima isto toliko kvadrata kao i sam stan, a to je čini idealnom za korištenje u ljetnim mjesecima.

Foto: Mario Zlokić

S obzirom na razinu komfora i opremljenost, u apartmanu je moguće živjeti i tijekom cijele godine. Uređenjem se išlo na decentnu i neutralnu bazu oplemenjenu kolorističkim i modernijim detaljima koji su osvježili i dinamizirali interijer.

Foto: Mario Zlokić

– Neutralna baza dobar je potez jer nudi trajnost. Za promjenu je dovoljno samo zamijeniti stare detalje novima ili ih dodati postojećima – ističe arhitektica.

>>Novo, prostranije ruho stana u centru Zagreba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije