Iluzija

Neka vaše male kupaonice postanu velike uz ove trikove

GettyImages
02.09.2020.
u 06:55

Iako će bijela boja proširiti kupaonicu, ona koja je u potpunosti bijela mogla bi djelovati previše bolnički, stoga se preporuča dodavanje boje koje će prostoriji dati karakter, a neće narušiti prozračnost prostorije

Iako malena, kupaonica može biti i praktična, stilska te prostorno funkcionalna, ako znate kako to postići. 
Temeljem toga, idealhome.co.uk, navodi par trikova kako malenu kupaonicu dekorirati u sofisticiranom stilu, a navedeno su postigli upotrebom predivnih dekoracija i artiklima koji štede prostor.

Staklom povećajte prostor 

Staklom obložena tuš kabina, čitav će tuš učiniti oku nevidljivim, a dekoriranje takvog prostora bijelim mramorom, interijeru će dati dašak glamura. Dakako, upotreba i većeg broja zrcala dodatno će prozračiti prostor i vizualno ga proširiti. 

Foto: GettyImages

Dekorirajte uzorcima

Pločicama razigranog uzorka, kupaonica će djelovati dizajnirano, a takve su pločice odlične jer neće nadjačati čitav prostor i učiniti ga zakrčenim. Bijela boja pločica, pak, ostavljat će dojam čistoće.

Čistim linijama skrijte kadu

Linijsko postavljanje pločica na zid, ali i na dio kade, čitavu će kadu vizualno skriti te će je bolje uklopiti u čitav dizajn. Također, tepih zamijenite podnom oblogom koja je oku ugodnija, ali i više higijenska. 
 

Bojama dobijte na visini

Ukoliko donju polovicu zida obojite u neku tamniju boju, a gornju polovicu ostavite u svijetloj nijansi, kupaonica će se činiti višom, a zbog tamne nijanse, dobit će i na dubini

Slavine pričvrstite na zid

Umjesto na umivaonik, uz koji najčešće dolazi dodatni ormarić, slavine pričvrstite na zid, a prostor ispod umivaonika učinite otvorenim prostorom za odlaganje zbog koje prostor neće djelovati zatvoreno. 

Mislite poput profesionalca

Načini na koji dizajneri postižu eleganciju kupaonice, manjak je uzoraka, a više reflektirajućih dekoracija i artikala od stakla. Umivaonik pričvršćen na zid još je jedan alat kojim se dizajneri rado koriste, a koji će malu kupaonicu učiniti otvorenom. 

Foto: GettyImages

Opremite kupaonicu sa samostojećim, a funkcionalnim namještajem

U odnosu na pričvršćeni umivaonik ili ormarić, ovakav će namještaj biti lakše i preseliti ukoliko dođe do selidbe, no njegova svrha u kupaonici puno je veća. Naime, samostojeći namještaj koji je lako razmiještati nikada vam neće biti na putu što god radili u kupaonici. Najčešće dolazi s kotačićima ili drugim elementima zbog kojih je i njegovo pomicanje jednostavnije.

Poigrajte se s percepcijom postavljajući pločice

Ako dva zida na oblijepite pločicama različitim pločicama stvorit ćete optičku varku koja će učiniti kupaonicu vizualno većom
Bez obzira odaberte li tamnu ili svijetlu boju, postavljanje pločica iste boje na zid i na pod dobit ćete na prostranosti kupaonice

Samostojeće visoke police 

Kako je već spomenuto, samostojeći je namještaj odličan za male prostore, no sa samostojećim visokim policama u kupaonici, sigurno nećete pogriješiti. Neće zauzeti puno prostora, a spremit će hrpu stvari koje će vam, zbog otvorenosti polica, uvijek biti na dohvat ruke. 

Foto: GettyImages

Jednostavnost namještaja

Veliki će namještaj vizualno umanjiti prostoriju pa je bitno da prilikom odabira namještaja razmislite je li bolje rješenje možda ipak jednostavan ormarić ispod umivaonika i viseće police koje možete pričvrstiti na zid. 
Naravno, tu je i namještaj koji je ili pričvršćen na zid ili svojim postoljem zauzima jako malo podnog prostora. Takav je namještaj odličan za stvaranje iluzije većeg prostora, a i lako se čisti pod.

Dekorirajte s bijelom, ali i drugim bojama

Iako će bijela boja proširiti kupaonicu, ona koja je u potpunosti bijela mogla bi djelovati previše sterilno, stoga se preporuča dodavanje boje koje će prostoriji dati karakter, a neće narušiti prozračnost prostorije. 
Ukoliko je vaš odabir ipak u potpunosti bijela kupaonica, ne zaboravite takvom prostoru dodati proizvode bogate teksturom kojim će prostorija djelovati manje hladnom. 
Kompaktnost bijele kupaonice pak, postignite dodavanjem dekoracija u crnoj ili nekoj svijetlijoj boji. U tim bojama dekorirajte rasvjetna tijela, zrcala, manje dekoracije te u trenutku transformirajte prostor. 

Foto: GettyImages

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije