IDEJA ZA VIKEND

Od starog okvira napravite ‘policu’ za naušnice, broševe, narukvice...

okvir za slike držač za nakit
Foto: Tonči Andrijašević
1/6
08.03.2020.
u 07:00

Nema više kopanja po kutijama i ladicama u potrazi za nakitom kada ih smjestite na ovaj pregledni i praktični držač za nakit

Ne želimo ih baciti u smeće jer je riječ o dragim uspomenama pa nam nerijetko gobleni ili slike sa starim kićenim okvirima skupljaju prašinu na dnu ormara ili u ostavama, čekajući neka bolja vremena, neki novi interijer ili da se jednostavno opet vrate u modu.

Gobleni će se teško tako skoro vratiti u modu, no zato su pozlaćeni stilski okviri već neko vrijeme pravi hit te su dobrodošli u svaki interijer – bilo da je on uređen u vintage stilu, klasičan, moderan, shabby, industrijski...

Ovakav šarmantan vintage detalj uvijek će unijeti promjenu i biti dobra protuteža stilu koji prevladava u interijeru. Stoga iskoriste stari okvir (naravno, ne mora biti nužno starinski stilski) i dajte mu novu ulogu. Ana Gaće Tadić iz Baške Vode, kojoj je strast starim odbačenim predmetima davati novu namjenu, predlaže nam, korak po korak, kako iskoristiti okvir. ‘Držač’ za nakit lako je izraditi i, osim okvira, trebate vrlo malo materijala – tkaninu, metar, škare i klamericu.  

– Na njemu držim naušnice jer su mi pregledne i na jednom mjestu. Nema kopanja po kutijicama i zato sam ga izradila – govori Ana Gaće Tadić. Predlaže da stare okvire, osim i za drugi nakit (broševe, narukvice, narukvice...) koristite i kao dekorativni element, samo je potrebno naći dovoljno originalnu tkaninu.

– Ako će služiti za nakit, dobro je koristiti čvršću tkaninu ili čipku koja se mora premazati bezbojnim lakom da bi bila čvršća – savjetuje Ana Gaće Tadić.

SAVJET PLUS: Ako vam se ne sviđa postojeća boja, stari okvir možete i obojiti pa će vaš držač za nakit biti još zanimljiviji. Možete ga i prelakirati prozirnim lakom i tako osvježiti. Osim za spremanje nakita, okvir može, ako upotrijebite čipku, tkaninu ili karton, služiti i kao vrlo efektan dekor na zidu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije