mirisni ormar

Citrusi, eterična ulja, osušeno cvijeće... sve će to donijeti svježinu vašem ormaru

mirisi
Foto: Thinkstock
1/6
15.10.2015.
u 15:00

Odjeću u ormaru treba zaštiti od moljaca i vlage. Za moljce će se pobrinuti lavanda, a za vlagu riža. Sve drugo što predlažemo da stavite u ormar donijet će ugodan miris

U uredno složen ormar dodajte i malo ugodnog mirisa. Na tržištu postoje mirisni sprejevi za ormare, ali pri tome se držite uputa proizvođača kako ne bi došlo do oštećenja odjeće. S nekim drugim mirisnim rješenjima neće biti takvih problema. Primjerice, vrećice cvjetnog potpourrija, najčešći su kućni parfem, a odlične su za lanenu odjeću.

Mirisne latice ruže i lavande spriječit će moljce u pohod na odjeću.

Foto: pixabay

Naravno, u mirisne latice može se staviti i malo metvice, ružmarina, cimeta i vanije. Takvu mirisnu vrečicu valja držati otvorenom. Naravno, s vremenom će se miris izgubiti pa je treba zamijeniti.

Foto: pixabay

Jedan od velikih neprijatelja odjeće i kućnog tekstila u ormaru je vlaga. Riža s visokom moći upijanja vlage, najvredniji je saveznik.

Foto: pixabay
Stavite je u platnene vrećice i strateški rasporedite po ormaru. Na rižu se može nakapati i malo eteričnog ulja.

Foto: pixabay

I iskorištene vrećice čaja, kad se osuše imaju intenzivan i aromatičan miris pa se i one mogu staviti u ormar. Ugodan miris dat će i citrusi.

Limun ili naranču napikajte čačkalicama, stavite nekoliko dana da se suši na radijatoru pa onda odložite u ormar.

>>Nekoliko ideja kako dom dekorirati u jesenskom štihu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije