IZBJEGNITE IH

Koje su najveće zamke pri uređenje dječje sobe?

dječje sobe
Foto: Promo fotografije
1/5
23.08.2017.
u 16:42

U svojoj sobi dijete se mora osjećati sigurno i opušteno te mora uživati. Učinite svoj dio posla, ali i dopustite djetetu da se izrazi

S početkom nove školske godine, vrijeme je za brzinski make over dječjih soba, a dječje sobe mogu biti pravi izazov za uređenje. Pri tom poslu na umu treba imati više stvari, planirati unaprijed, paziti na detalje, uzeti u obzir i mišljenje djeteta...

1 Organizacija prostora
Kvalitetna se rješenja postižu izradom namještaja po mjeri, odnosno prilagođenog proporcijama i dimenzijama dječje sobe. Poželjno je da ti najveći komadi namještaja dizajnom i bojom mogu premostiti 15-ak godina, od vrtića do fakulteta.

2 Rasvjeta
Središnja stropna rasvjeta u većini je stanova standard, međutim za dječje sobe potrebno je imati više pozicija zidne ili podne rasvjete kako bismo mogli ostvariti različite razine osvijetljenosti prostora, prilagođeno aktivnostima djeteta u prostoru, recimo crtanju, pisanju ili učenju, čitanju priče za laku noć.

Foto: Promo fotografije

3 Oštri rubovi, staklene površine
Pri izboru namještaja treba obratiti pozornost na rubove kako bi se izbjegle nezgode. Treba izbjegavati i namještaj (police ili vitrine) od stakla jer se u žaru igre može svašta dogoditi.

4 Radni stol
Najbolje ga je smjestiti tako da prirodna svjetlost dolazi s lijeve strane (osim ako je dijete ljevak) ili ispod prozora, ali treba paziti da zbog otvaranja / zatvaranja prozora ne moramo stalno pomicati predmete na stolu. Boje zidova, svi dekorativni predmeti, slike, posteri daju snažan identitet prostoru.

5 Neka se i dijete izrazi
Pomozite djetetu izraziti njegov karakter i dopustite mu da sam kreira dio atmosfere usvojoj sobi. Boje zidova, svi dekorativni predmeti, slike, posteri daju snažan identitet prostoru. Povedite dijete sa sobom kada ih budete išli birati. Najvažnije je da se ono u svome prostoru osjeća dobro.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije