Pogled u luksuz

Najstariji hotel u Dubrovniku nakon preuređenja izgleda - senzacionalno

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/9
02.06.2018.
u 09:18

Hilton Imperial ima sjajnu lokaciju, odličan pogled, vrhunsku uslugu i sjajan tim - sve potrebno da bi odmor bio savršen, a gosti maženi i paženi. Interijer, koji je posve promijenjen, potpisuje britanski dizajnerski studio, a posao koji su napravili vrijedan je divljenja - pogledajte!

Lokacija, lokacija, lokacija sintagma je koja vrijedi kada govorimo o kupnji ili prodaji nekretnina, ali i kada govorimo o hotelu koji biramo za odmor. Upravo je lokacija, uz bogatu povijest, glavni adut novorenoviranog dubravačkog hotela s pet zvjezdica - Hilton
Imperial u Dubrovniku.

Ovaj hotel, koji je prvi put vrata gostima otvorio davne 1897. godine, smješten je u historicističkoj zgradi  i u neposrednoj je blizini najboljeg što ovaj grad nudi - zidina, stare jezgre i, dakako, mora.

Prošle zime hotel je prvi put bio zatvoren, riječ je o hotelu koji radi tijekom cijele godine, radi opsežne renovacije koja je trajala pet mjeseci. Polovicom travnja ponovno je otvoren, a svi koji su ga vidjeli morali su se složiti da mu je vrlo uspješno vraćen stari sjaj.

Iako je dizajn i novi vizualni identitet hotela, koji karakteriziraju pročišćene linije, nježne, opuštajuće boje i luksuz, djelo engleskog dizajnerskog studija, većina namjestaja kako u sobama tako i The Imperial Baru  i Executive loungeu domaće je proizvodnje.

- Hilton Imperial jedan je o zaštitnih znakova grada Dubrovnika, a njegova fasada toliko je očaravajuća da je jedna od omiljenih kulisa za slikanje kako gostiju tako i domaćih ljudi. Prilikom uređenja trudili smo se još više istaknuti tu fantastičnu fasadu, ali i poboljšati interijer koji vjerno reflektira bogatu prošlost hotela - objasnio je generalni direktor Mario Matković.

I uistinu, uz fasadu koja vas svojim bojama i balkonima, dakako i pogledom, ne može ostaviti ravnodušnima, oduševljenje slijedi prvim korakom u lobby hotela. Ulaz, koji stvara prvi dojam, je grandiozan, a dojam je pojčcan dugim bijelim hodnikom, obučenim u štukature i "začinjen" raskošnim lusterima koji su zaslužni za diskrenu rasvjetu. Jednako reprezenativan je i The Imperial Bar kojim se u hotelu jako ponose, no osim interijerom koji uređenjem slijedi britanski stil poznat po luksuznim komadima, moćnim naglasnicima i pomno biranim detaljima, bar odusevljava i - listom koktela.

Foto: Grgo Jelavic/ PIXSELL

- Želeći gostima dočarati svu povijest našeg hotela,osim klasičnih koktela, na listu smo stavili i originalne koktele kakvi su se spravljali i pili u 19. stoljeću - objasnila je Ivona Švab, direktorica prodaje.

Uz ove dvije zvijezde svakako valja spomenuti i Executive Lounge - mjesto koje je zamišljeno kao dnevni boravak i dom daleko od doma za goste koji odsjedaju u Hilton Imperalu. Loungeom dominira raskošan i nadasve udoban namještaj, štukature koje su postavljene čak i na strop i pomno birana rasvjeta, kako centralna tako i ambijentalna koja stvara ugodnu i toplu atmosferu.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Screenshot Twitter

Dakako, nemoguće je pričati o hotelu, a ne spomenuti sobe. Sobe, njih 149, su prostrane, raskošne, vrhunski opremljene, s plahtama od egipatskog pamuka, kutkom za čitanje, kutkom za odmor no uza sve te pogodnosti njihov glavni adut ipak je pogled na gradske zidine i na more. Uza sve navedeno u sklopu hotela je i restoran Porat u kojem će za vas spraviti sve što poželite - od jaja na tisuću načina za doručak do steaka za večeru. Jos kad vam te delicije posluže na fantastčnoj terasi, s prirodnim hladom i živicom od jasmina, sva vaša čula plesat će od sreće. Naravno, kako je riječ o hotelu s pet zvjezdica ima još brojne sadržaje kojima je cilj razmaziti i ugoditi gostu. Tu je tako i zatvoreni bazen s staklenim krovom,odnosno prozorima na kupoli, spa centar, teretana, beauty tretmani...ukratko, sve što zamislite u Imperialu će vam ispuniti.

Činjenica je da je Hilton Imperial hotel turistima, prije svega stranim, a onda i domaćima, zanimljiv i zbog mega poularne serija "Igra prijestolja" koja se snima u Dubrovniku. Osim što je moguće obići sve autentične lokacije uz agenciju Elite Travel na kojima je serija snimana, postoji mogucnost da u hotelu naletite i na nekog iz glumačke ekipe...Jasno je, da uz sve pobrojano, nije riječ o zabavi za široke mase, riječ je o luskuzu, u najboljem smislu te riječi, koji s cijenama noćenja od 300 eura navise, nije za svačiji džep, ali je iskustvo koje pruža vrijedno svake lipe, posebice pogled koji obara, ali doslovno, s nogu.

 
 

Komentara 8

ST
stomiovotreba
04:22 03.06.2018.

Cool.

Avatar Zgubider.
Zgubider.
17:11 02.06.2018.

Katastrofa! Previše tog Modern Art šarenila za takvo staro povijesno zdanje 👎...

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
15:20 02.06.2018.

Skojevci izgradili 45-e.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije