Ideja

Najraskošnije blagdanske torte bit će zvijezda svakog stola

Shutterstock
24.12.2020.
u 10:42

Simboli Božića vijenci su, pokloni, medenjaci, zelenilo, ali i Djed Božićnjak pa zašto oni ne bi krasili i vaše božićne slastice

Keksi su božićni desert koji svi rado pripremamo, a voljeni su ne samo zbog divnog okusa nego i zbog činjenice da mogu stajati nešto duže od klasičnih torti. No, keksi su nam dragi i jer su oni i mlijeko, baš ono što djedica voli, navodi goodhousekeeping.com. 

Ipak, predivnu kremastu teksturu i raskoš okusa torti, ne može zamijeniti niti jedan suhi kolačić, a upravo ona može biti zvijezda dekorativnog blagdanskog stola, ako je dekorirate na pravi način. U nastavku vam predlažemo neke od načina na koje možete dekorirati svoju tortu ove godine. 

Vijenac

Tortu okruglom oblika ukrasite kremom od maslaca i šećera u prahu tako da izgleda kao da je načinjena od borovih grančica. No isto možete postići i s onom koju ste izradili u obliku kuglofa, a ako toliko kreme ipak nije po vašem ukusu, u užem je izboru i torta koja na svom vrhu ima dekoracije poslagane u krug tako da podsjećaju na vijenac. 

Foto: Shutterstock

Dekoracija štapićima

Brza, ali efektna božićna dekoracija svake torte isticanje je uobičajenih simbola Božića na štapićima koje ćete zatim ubosti u samu tortu. Tako vaša torta može na svom vrhu imati samostojeće borove, sobove, ali i medenjake. 

Foto: Shutterstock

Božićna lizalica

Božićna je lizalica neizostavan božićni simbol kojim rado dekoriramo božićna drvca, akoje mogu poslužiti i kao odlična dekoracija božićnih torti. 

Foto: Shutterstock

Izgled poklona

Super ideja je i dekoracija u obliku poklona. To ćete jednostavno postići izradom trakica i mašne od fondan mase. 

Foto: Shutterstock

Izgled omiljenog djedice

Crveno odjelo s ogromnim remenom ono je što predstavlja Djeda Mraza, a i vi pravokutnu tortu možete ukrasiti u njegovom odjevnom stilu. S druge strane, dekoracija manjih kolača može biti nasmiješeno lice omiljenog djedice. 

Foto: Shutterstock

Kuća od medenjaka

Klasika američkog Božića kućice su od medenjaka, no one su isto tako globalni simbol Božića. Stoga se ove godine okušajte u izradi vlastite, a ako ćete započeti s manjom verzijom, možete je ponosno izložiti na vrh vlastite torte. 

Foto: Shutterstock

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije