Interijer

Najpoznatija TV braća otkrivaju kako za malo novca do doma iz snova

Shutterstock
04.12.2019.
u 11:00

Odvažne boje uz još odvažniji namještaj, učinit će prostor dojmljivijim, ali ako odabirete skuplji namještaj, na nešto ipak trebate pripaziti

U epizodana Property Brothers dva brata nerijetko donose nekonvencionalne dizajnerske izbore, no za bhg.com su priznali da to ne čine olako te istaknuli u koje sa sigurnošću mogu reći da vrijede rizika.

Odvažne boje

U epizodama serijala Brother vs. Brother nerijetko je soba koja je proglašena pobjedničkom upravo ona koju krasi dekor odvažnih boja.

Odvažan prostor kreirat ćete ukoliko se odlučite za snažne boje, ali pritom je potrebno paziti na to hoćete li tom bojom postići odgovarajući dojam. Braća savjetuju da odaberete boju koju ćete jednom jednostavno zamijeniti u slučaju da vam se na kraju ne svidi ili vam vremenom dosadi. 

Foto: Shutterstock

Na primjer, zidovi spavaće sobe od Drewa obojeni su u crno i čitavom sobom dominiraju tamni tonovi. Ovom bojom Drew je riskirao jer se često tvrdi kako tamne boje nisu dobar odabir za spavaće sobe, no dodavanje dekoracija u drugim bojama čitav će prostor učiniti življim.

Upečatljiv namještaj

Prilikom dizajniranja prostora, braća Scott tvrde kako vole dizajnirati na temelju jednog ključnog komada namještaja koji krade pažnju čitave prostorije. 

Tako je Jonathan u svom domu u Las Vegasu dizajnirao upečatljive police koje sežu od stropa do poda, a na koje smješta suvenire s putovanja. S druge strane, u taj je dom uvrstio i predimenzionalni luster koji dominira stropom.

Foto: Shutterstock

Skupi namještaj

Prilikom odabira namještaja kojima ćete dekorirati dom, najviše pažnje trebali bi pridati odabiru kuhinjskih pulteva i obloga za pod, smatraju. 

Uostalom, i odabiru nešto skupljih verzija trebali bi pristupiti s jednakom pažnjom jer, osim što su skupi, njihova zamjena ili popravci podjednako su papreni. Stoga, tvrde, prilikom odabira skupljeg namještaja radije biraju onaj neutralni, a dodatnu boju i detalje dodaju unošenjem drugih predmeta. 

U konačnici, bez obzira što odabrali, savjetuju braća Scott, trebali bi razmišljati o tome da birate namještaj koji će povezati čitav prozor bilo da je to po boji ili uzorku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije