veliko priznanje

Najljepša tapeta na svijetu, službeno, zove se Maslinik i djelo je domaće dizajnerice

Privatni album
08.01.2022.
u 07:00

Dizajnerica Josipa Maras prijavila je nekoliko tapeta, a žiri je odlučio da je ova inspirirana Mediteranom najposebnija

Kraj prošle godine donio je sjajne vijesti dizajnerici Josipi Maras – njezina tapeta ‘Maslinik’ osvojila je prestižnu međunarodnu nagradu ‘Archiproducts Design Award longlisted’. Žiri je odlučio da je Josipina tapeta Maslinik najbolja na svijetu. Između tisuće projekata, žiriju sastavljenom od dizajnera i arhitekata najviše se svidjela baš ona Josipina inspirirana Mediteranom, ali i Hercegovinom iz koje dizajnerica dolazi.

Foto: Privatni album

“Maslinik nije samo tapeta. To je priča o životu i poslu koji te testira do krajnih granica. Onda kad bi od umora i neuspjelih pokušaja koji traju tjednima odustao, označio sve file-ove i lagano ih spustio u Recycle bin, kad tada skuhaš još jednu kavu u 23h i kažeš sebi da ćeš crtat to do ujutro… tada se cijeli svemir uroti da to urodi plodom. Meni je vratio stostruko i vjerujem da će svatkom tko u ovoj mjeri voli ono što radi! Hvala svima koji su Maslinike zasadili u svoje projekte, puno ranije nego ga je svijet priznao”, napisala je Josipa Maras na svojoj stranici nakon vijesti o primitku nagrade.

Foto: Privatni album

Josipa je pored Maslinika, za nagradnu u kategoriji Excellent Product Design, prijavila još pet tapeta: Prekrasna, Zlatna Vaka Naka, Pastelna rapsodija dvica i Čarobna šuma.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije