BITNA JE ATMOSFERA

Najjeftiniji jesenski makeover stana: osvježite ga plodovima jeseni

jesenske dekoracija
Foto: Thinkstock
1/13
03.11.2014.
u 14:15

Isprobajte ove jednostavne dekoracije od bundeva, krizantema, hortenzija i mandarina koje možete sami napraviti. Dodatni plus: ne iziskuju puno vremena ni novaca.

Magla, tmurno vrijeme i kronični nedostatak sunca je ono što nas sve muči kada nastupe hladniji dani. Tada sve oko sebe, pa i svoj dom vidimo kao pomalo dosadno, bezlično mjesto bez boja, atmosfere, topline i živosti. Zato bježimo u prirodu kako bismo smo uživali u raskoši boja, plodova i mirisa zrele jeseni ili se s nostalgijom prisjećamo ljeta sa svim njegovim čarima.

Da se trgnete iz jesenske letargije pomoći će vam mali makeover doma – tako što ćete 'dovući' komad prirode u njega. Neka vam priroda i njezini plodovi – dunje, jabuke, lišće, cvijeće, ukrasne tikve, žirevi, kesteni, mandarine, dunje.... budu inspiracija.

Foto: pixabay
Raskošni cvjetovi hortenzija koje su krasile vrt cijelo ljeto preselite na ulazna vrata. Napravite jednostavan vijenčić od njih - stabljike pričvrstite oko koluta žice - i to je to!

Plodova, boja i oblika toliko je puno da pružaju neiscrpne mogućnosti i kombinacije. Upravo ta činjenica pokazat će vam kako je jesen doista inspirativno godišnje doba ne samo za umjetnike poput pisaca i slikara te zaljubljenike u kuhanje, već i za one koji vole imati lijepo ukrašen dom. Doista minimalni zahvati koje ćete sami napraviti učinit će čuda u stanu.

Foto: pixabay
Ovom dekoracijom s mandarinama gotovom u tren oka uljepšali ste svoj dom, ali i pronašli originalno mjesto za njihovo odlaganje

Usto, ne koštaju puno i nisu komplicirani za izradu. I ne opterećujte se previše kako će izgledati vaših ruku djelo. Brzo, lako i bez previše novaca unijeti ćete novinu u dom. Primjerice, slaganje nekoliko različitih cvjetnih vrsti u veliku teglu koju ćete smjestiti ispred ulaza u dom ili nekoliko ukrasnih tikvica na komodi bit će i više nego dovoljno da vaš dom zaživi na nov način. Neka vam naši prijedlozi budu početna inspiracija...

Foto: Thinkstock

>>Ima li što ljepše od peruanske jagode u jesen?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije