Uradi sam

Najbolji darovi za useljenje u novi dom, a najbolje od svega je da ih možete napraviti - sami!

Josip Regović/PIXSELL
08.10.2019.
u 07:49

Potrudite se oko pakiranja dara, svaki detalj je bitan, a za dekoraciju iskoristite plodove iz prirode kojima jesen obiluje

Kad god idemo u goste, na druženje k obitelji ili prijateljima, nekako je uobičajeno donijeti neki simboličan dar. Kada je pak riječ o nekim važnijim prigodama, primjerice useljenju u novi stan ili kuću, preseljenju u drugi stan ili useljenju nakon gradnje ili renoviranja, taj dar treba biti nešto izdašniji.

Naravno, mnogima je danas problem izdvojiti veću svotu novca za dar, posebice onaj za koji nismo sigurni hoće li se osobi kojoj ga darujemo svidjeti. Zato je dobro iskoristiti plodove prirode, posebice sad u jesen kao dekoraciju, neki zanimljiv detalj, pa čak i neki oblik ručnog rada ili DIY projekta kojim ćete pokazati da ste uložili sebe, odnosno svoj trud u njega i da ga zaista dajete od srca. Moj je zadatak, kao osobe kojoj se život vrti oko darova, prezentirati što pokloniti kad idemo nekome u goste ili kad se radi o “housewarming giftu”, odnosno poklonu za useljenje u novi stan/kuću.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Odlučila sam složiti nekoliko košara i kutija u jesenskom stilu i različitom cjenovnom razredu od kojih svaka može poslužiti kao ideja, odnosno inspiracija za neku vašu rukotvorinu. Prezentirala sam kako se slažu poklon-košare u jesenskom stilu. Košaru možete napuniti raznim sitnicama i detaljima koje vam neće opteretiti budžet, a ostavit će dojam, prije svega tu mislim na brojne plodove iz prirode kojima jesen obiluje. Koju god opciju odabrali, pazite na detalje, kad se radi o darovima, oni su jako bitni i najmanja pogreška bit će vidljiva na prvu. Stoga, ako ovakvu košaru radite sami prvi put, evo nekoliko korisnih savjeta.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Košaru prvo napunite ukrasnim papirom i pazite da dobro zaštitite osjetljive proizvode, poput stakla, keramike, uglavnom sve što bi moglo biti lomljivo kako pri transportu ne bi došlo do loma.

Ako dobro poznajete osobe kojima ćete nešto darovati, zadatak je nešto lakši jer ćete staviti proizvode za koje znate da će ih koristiti i koji će ih oduševiti. U tom slučaju, znate da idete u goste npr. ljubiteljima vina pa ćete složiti poklon-paket u čijem je središtu butelja vina. Oko nje možete složiti čaše, podmetače za čaše i niz detalja koji poklon čine posebnim.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Ako ne poznajete dobro osobu kojoj idete u goste, ubacite “svega pomalo” jer ćete tako vjerojatno pogoditi bar nešto što će se osobi svidjeti. Dakako, tu će posao odraditi univerzalni darovi koji su svima dragi, poput primjerice bombonijere, ali izostat će onaj poseban, personalizirani dio kojim darovi zapravo obaraju s nogu. Mnogi misle da je pri izradi ili osmišljavanju dara najvažnija materijalna vrijednost, međutim to nije tako. Najvažniji je trud koji ulažemo pri slaganju, ponekad je dovoljno da uberete cvijeće iz svog vrta, da napišete zgodnu čestitku, sjetite se neke sitnice koja bi mogla razveseliti osobu koja prima dar.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Ako vam se sve ovo i dalje čini prekompliciranim, dobro je znati da sav taj posao može odraditi Gift Angel, koji šalje poklone umjesto vas diljem Hrvatske i šire. Osim toga, promiče male hrvatske proizvođače koji su se već na tržištu dokazali kvalitetom proizvoda, tako da ih često kontaktiraju klijenti koji poklanjaju strancima. Svim ovim darovima zajedničko je da su napravljeni od srca i da je svaki drukčiji, unikatan, originalan i personaliziran zbog čega se dugo pamte.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije