domaći dizajn

Nagrađivani hrvatski proizvod potiče razvojne vještine djeteta

29.12.2021.
u 11:46

Posebno dizajnirane Tink Things stolice pomažu djeci da se usredotoče, ali i da se zabave

Djeca najviše uče kroz promatranje i istraživanje okoline, upijajući tako sve što čuju i vide. Za njih je bitno da kroz najraniju dob imaju poticajnu okolinu koja će ih zainteresirati za istraživanje te da kroz igru na zabavan način uče i otkrivaju svijet koji ih okružuje.

Upravo su iz sličnih uvjerenja kreirane Tink Things dječje stolice Ika i Mia, koje podržavaju djecu u razvoju emocionalne inteligencije, ali su i velika pomoć kod učenja jer pomažu djeci da se usredotoče. Za djecu je bitno da uz pomoć roditelja već od malih nogu njeguju mindfulness kako bi razvili kognitivne i emocionalne vještine. Djeca obožavaju Iku jer ima posebno fleksibilno sjedište koje im omogućava da se umire i usredotoče ili pak dobro zabave. Provodeći vrijeme u stolici, djeca se mogu slobodno njihati i vrpoljiti, dok će u isto vrijeme poticati njihov intelektualni razvoj.

Mekano sjedište Mia stolice fleksibilno je i napravljeno tako da “grli” najmlađe. Ušuškani u stolici, djeca se mogu opustiti i posvetiti individualnom radu ili ju iskoristiti kao skrovište u omiljenoj igri skrivača. Na taj način dijete dobiva prostor u kojem može birati aktivnosti, prema kojima će razvijati svoje interese i sposobnosti. Kao i Ika, ova je stolica napravljena s ciljem da pomogne svakom djetetu u koncentraciji. U slučaju da osjete prevelike zahtjeve, kapuljača je idealna kako bi nakratko pobjegli od svega i izolirali se u svoj svijet.

Proizvedene u Hrvatskoj, stolice su razvijene u suradnji sa stručnjacima Arhitektonskog i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Pažljivo izrađene, poštujući norme održivosti i europskih standarda sigurnosti, stolice dolaze u dvije dimenzije i dizajnirane su da traju generacijama.

Tink Things za svaku prodanu stolicu sadi jedno drvo u suradnji sa One Tree Planted, čime se uklapa u eco friendly priču zagrebačke multibrand trgovine Ne.Ne.Ne u kojoj se mogu kupiti, a koja trenutno ima sniženja na poznate svjetske eko brendove do 70 posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije