Originalna ideja

Na_Oko će na Zagreb design Weeku predstaviti odličnu food instalaciju

13.04.2018.
u 11:04

Sve aktivnosti povezuje medij hrane, a odvijaju se s ciljem promicanja kulture hrane i dizajna

Na_Oko je multidisciplinarni kolektiv osnovan 2016. koji se bavi Food Designeom, tj. promicanjem kulture hrane i dizajna. Kolektiv čine četiri članice: Katia Abramović (producentica), Ana Bjelić (arhitektica), Ema Gerovac (dizajnerica) i Dora Kodrić (arhitektica) koje stvaraju multisenzorne projekte nastojeći povezati dizajn i hranu u komunikacijski alat i stvarati nova iskustva kroz medij hrane.
Projekti su raznovrsni: od vizualnih identiteta i interijera, preko raznih proizvoda do instalacija i organizcija gastronomskih događanja. Sve aktivnosti povezuje medij hrane, a odvijaju se s ciljem promicanja kulture hrane i dizajna. Neki od dosadašnjih projekata su Chefs’ Stage (2018.), EaT konferencija Zadar (2017.), Piece of Zagreb (2017.) i Zagreb Design Week 2017.
Nakon pozitivnih reakcija na prošlogodišnju instalaciju tijekom Tjedan dizajna, tj. Zagreb Design Weeka, Na_Oko je i ove godine odlučio dizajnirati satiričnu, interaktivnu, instalaciju i to pod nazivom „Banana republic“. Instalacija je nastala iz želje da se kroz hranu prikaže hrvatski identitet. Na kraju je Na_Oko zaključilo da je Hrvatska u banani i da je najbolje napraviti društveno kritičku instalaciju.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije