Inovacija

Može li wc koji sve radi umjesto nas izgurati toaletni papir?

05.09.2017.
u 12:44

Napredne tehnologije pružaju mnogo svježiji, čišći i ugodniji osjećaj od uporabe toaletnog papira ili vlažnih maramica, što za posljedicu ima ugodnije i čišće iskustvo

Vjerovali ili ne, ali toaletni papir ima svoj dan (obilježen je 26. kolovoza), no, puno je zanimljivije reći da bi, zahvaljujući tehnološkim rješenjima, toaletni papir mogao postati stvar prošlosti. No, podsjetimo kako je sve krenulo - Rimljani su se služili prstima. Poslije su umakali male spužve u slanu vodu i vezali ih za štapove. U srednjem vijeku upotrebljavala se mahovina, lišće ili stare krpe, a bogatiji su si mogli priuštiti ovčju vunu.  Međutim, kultura higijene nije stala na papiru. Već je odavno dosegla novu razinu: „pranje umjesto brisanja” nova je krilatica za najintimnije područje osobne njege. Taj novi način razmišljanja, koji je potaknula sve veća popularnost zahodskih školjki s tušem, mijenja svijet. Za one koji žele znati više, zanimljiva će biti ova infografika:

 

 

Premda je ideja WC-a s funkcijom prskanja i sušenja zrakom (kao što je WC s tušem Sensia Arena proizvođača GROHE) nekima od nas možda i dalje malo čudna, u drugim je kulturama pranje vodom nakon uporabe WC-a uobičajeno kao pranje ruku. Školjke s tušem osobito su popularne u Aziji. U Japanu predstavljaju 80 posto svih zahoda. No čak i u Europi, gdje je trend na uzlaznoj putanji prema tržišnom udjelu od pet posto, sve više potrošača napušta stare načine i prestaje upotrebljavati toaletni papir. I to s dobrim razlogom; jer je upravo voda najprirodnije sredstvo za čišćenje. I ne samo da ona pruža bolju higijenu, nego je i nježnija za kožu.

Smatra se da zahodis tušem pružaju mnogo višu razinu ugodnosti i higijene od konvencionalnih. Nakon uporabe WC-a malene ručice za prskanje s nizom prilagodljivih vrsta mlaznica omogućuju temeljito pranje toplom vodom. Funkcije uklanjanja mirisa i sušenja toplim zrakom osiguravaju maksimalnu osobnu ugodu. Napredne tehnologije pružaju mnogo svježiji, čišći i ugodniji osjećaj od uporabe toaletnog papira ili vlažnih maramica, što za posljedicu ima ugodnije i čišće iskustvo. Vrsta, intenzitet, temperatura i položaj mlaza vode te vrsta mlaznica i metoda čišćenja mogu se zasebno prilagoditi. WC s tušem GROHE čak se može prilagoditi s pomoću aplikacije za pametne telefone; pametne postavke koje korisnici znaju cijeniti. Osim toga, WC s tušem nije samo ugodniji za korištenje, on je i bolji za okoliš s obzirom na to da toaletni papir više nije potreban: jasan znak da je pranje bolje od brisanja!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije