VILA MALIBU

Morska čarolija na Viru: moderan ljetni dom za cijelu obitelj

vila malibu na viru
Foto: Rajan Milošević/Level52’
1/10
12.07.2016.
u 08:30

Za uređenje vile na otoku Viru pobrinula se njezina vlasnica želeći da kuća odražava karakter i stil života njezine obitelji

Na Viru, otoku zadarskog arhipelaga za koji mnogi tvrde da ima najviše sunčanih dana godišnje, obitelj Besime i Hamida Karabegovića pronašla je svoju ljetnu oazu. S tri strane njihove vile Malibu puca pogled na more, a onaj četvrti završava na moćnom Velebitu.

Pri osmišljavanju projekta i interijera, ključnu ulogu imala je vlasnica. Znala je da želi kuću koja će na svoj način ocrtavati karakter obitelji i njihov stil života. Idejni i izvedbeni projekt kuće povjeren je arhitektonskom timu zadarske tvrtke Via factum.

Foto: Rajan Milošević/Level52’

Ugodno i funkcionalno

– U uređenju interijera ideja vodilja bila je napraviti nešto u modernom stilu, ali jednostavno, ugodno i funkcionalno kako bi bilo prilagođeno potrebama obitelji. Htjela sam nešto u čemu bih mogla iskazati svoj životni stav – ističe Besima Karabegović dodajući kako se posebno usredotočila na velike i prozračne prozore i klizne stijene zbog samog položaja kuće kako bi mogla povezati interijer s pejzažem. Pri osmišljavanju interijera, Besima je stavila naglasak na kuhinju.

Prema njezinim zamislima i skicama, sav kuhinjski i kupaonski namještaj te komode izrađeni su po mjeri. Za izradu tih elemenata odabrani su akril, drvo i staklo. Jednostavnost linija i minimalizam posebno se osjete u kupaonicama koje su lišene nepotrebnih elementa.

Foto: Rajan Milošević/Level52’

Eksterijer je suprugovo djelo

Vlasnica otkriva i kako je ljubiteljica toplih boja pa je kroz interijer provukla boju čokolade i vanilije.

– Detalji se izmjenjuju u bakrenoj, zlatnoj i ljubičastoj boji. Toplinu cijelom interijeru daju i tepisi od kravlje kože i tabure od prirodnih pletiva. U dnevnom boravku dominira kutna garnitura od prave kože. Izbor kože, tvrdi vlasnica, praktične je prirode – lako se održava, jednostavna je i daje osjećaj čistoće. Kroz cijelu kuću instalirana je LED rasvjeta. Sve staklene površine mogu se zasjeniti roletama koje se mogu spustiti daljinskim upravljačem.

Foto: Rajan Milošević/Level52’

Za razliku od interijera, eksterijer je djelo njezina supruga. Za terase je odabran namještaj od tikovine zbog postojanosti tog plemenitog drva i otpornosti na sve vremenske uvjete. Tu su i stolci iz kolekcije Timor koji izgledaju poput bambusa. Uz kuću se nalazi sjenica koja ima oblik brodskog jedra, a izrađena je od modernog platna bež boje. Stilska točka na "i" ovdje su mrežaste zavjese boje vanilije kojima su ukrašeni stupovi.

Foto: Rajan Milošević/Level52’

>>Novo, prostranije ruho stana u centru Zagreba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije