KREATIVNO I PROFINJENO

Blagdansko ozračje u modernom crno-bijelom domu u Čakovcu

kuća čakovec
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/42
06.12.2018.
u 10:30

Na svakom koraku obiteljske kuće od 190 četvornih metara nalaze se predivne dekoracije kojih je većinu vlasnica sama izradila

Profesorica engleskog i njemačkog jezika Klaudina Mumić u uređenje interijera sasvim se spontano zaljubila kada je prije četiri godine sa suprugom Marijem krenula u akciju gradnje njihova današnjeg doma.

Prostranih 190 kvadrata kuće u Čakovcu, koji zaista daju mašti na volju, toliko ju je inspiriralo da je gotovo sve sama osmislila i uredila, od rasporeda prostorija do odabira namještaja i dekora. Dotad skriveni talent isplivao je na površinu i rezultirao lijepim i elegantnim interijerom za koji danas dobiva same pohvale.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

I moderno i klasično
– Željeli smo da stil uređenja bude moderan s elementima klasike te da izgleda prozračno i svježe. Stoga prevladavaju ravne linije, crna i bijela boja te drvo. Tamni parket čini kontrast bijelom namještaju, a toplina dolazi iz brojnih detalja u raznim bojama. Iako se čini da je crno-bijeli dom teško održavati čistim, zaista nije tako – kaže vlasnica.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

U prizemlju kuće nalazi se prostrani dnevni boravak, spojen s blagovaonicom i kuhinjom, radna soba, kupaonica, smočnica i spremište u kojem je perilica rublja. Na katu se nalaze spavaća soba na koju se nastavlja i soba za garderobu, veća kupaonica te dvije dječje sobe. Sve sobe imaju balkon.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Kamin, garderoba i velika terasa bili su obavezni kad se planirao raspored kuće. Suprug i ja proučavali smo razne nacrte kuća na internetu i u svoj dom spojili sve što nam se svidjelo da bi nam u konačnici bilo savršeno. Većina namještaja je kupljena, osim kuhinje koja je rađena po mjeri. Razne detalje i sitnice kupovali smo godinama prije useljenja, i to uglavnom u Austriji, na buvljacima i sajmovima, u malim trgovinama... I danas sam stalno u potrazi za nečim novim i moja vizija savršenog šopinga kupnja je stvari za dom – ističe Klaudina i dodaje kako su antikni ukrasi u njenu domu “točka na i”.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

No dobar dio dekoracija u domu sama je izradila. Kada sina Niku (3 godine) i kćerkicu Emu (7 mjeseci) pospremi u krevet, kreativac u njoj se budi i do sitnih sati izrađuje razne ukrase.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Nepresušna kreativnost

– Obožavam renovirati i reciklirati. Ono što mogu napravim sama, a zahtjevnije stvari poput tegli za cvijeće ili žardinjera uz pomoć supruga. Stalno nešto premještam po kući, preslagujem, dekoriram i uvijek imam desetke ideja u glavi. Dok jednu stvar nisam ni završila, već radim na drugom projektu. Prijatelji me već zezaju da, kad vide u dva u noći upaljena svjetla, znaju da opet nešto izrađujem – u šali kaže Klaudina.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

>>Novi život rustikalne ličke prizemnice iz 1890-ih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije