organski oblik

Modularne police kojima je cilj da budu moderne i nesavršene

police favo
Foto: imperfettolab.com
29.06.2015.
u 08:30

Favo police Imperfettolaba iz Italije spoj su modernog dizajna i tradiconalnih vještina i materijala te su djelomično i ručno rađene

Dizajn uglavnom uključuje puninu, savršenost i perfekcionizam. No ne i u ovom slučaju. O tome svjedoči i sam naziv studija Imprefettolab (Nesavršeni studio) a onda i njihov rad, police Favo.

Njihova osnovna ideja jest oblikovati uporabni produkt dizajn koji će predstavljati jedinstvenu nesavršenost i prirođenu subjektivnost bez koje bi, smatraju, umjetnički radovi bili neuvjerljivi i nezanimljivi. U svome studiju u Gambettoli, u Italiji, moderni objekti i namještaj dobivaju oblike pod supervizorskom palicom dizajnera Vertera Turronija i Emanuelea Ravellija.

Foto: imperfettolab.com

Favo polica bazirana je na organskim formama oblikovanima u kalupe od plastike, koji su zatim brušeni i lakirani te ručno dovršeni.

- Ovaj moderni modularni sistem polica ostavlja vam opciju igranja s organskim oblicima kako bi se oni savršeno uklopili u vaš dom. Umijeće obrtništva može se vidjeti u završnoj ručnoj fazi poliranja polica, a to je i bila naša namjera - da proizvod ne izgleda konfekcijski i industrijski, nego autentičan, na kojem se očitava rad ljudskih ruku - kažu iz Imprerfettolab studija.

Foto: imperfettolab.com

Budući da se ovalni nepravilni oblici mogu kupovati zasebno, tako svaka polica na zidu može izgledati drugačije - grupirano ili razbacano po cijelome zidu, sobi, pa i stanu te na taj način povezivati cijeli prostor. Tek i jedan oblik osvježit će prostor i učiniti ga novim.

Foto: imperfettolab.com

>>Originalno i korisno: namještaj od ostataka kože

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije