I za dom i za vrt

Moderna varijanta klasične petrolejke

moderna petrolejka
Foto: Promo fotografije
1/3
17.09.2014.
u 09:00

Chamberlight će se dopasti romantičarima jer nosi u sebi reminscencije na neke daleke godine

Hallgeir Homstvedt, norveški dizajner kreirao je Chamberlight, romantičnu svjetiljku koja je hommage nekim prošlim danima. Sastoji se od dva dijela – baza je napravljena od lijevanog anodiziranog aluminija s ručkom za poticanje korisnika da ga nose sa sobom i ovjes od Pyrex stakla. Chamberlihgt je pogodan je za vanjsku i unutarnju upotrebu.

Homstvedt je u početku htio napraviti modernu verziju klasične petrolejke, ali je pojednostavio koncept, izbacivši petrolej, iz sigurnosnih razloga.

– Dizajn lampe korespondira s vremenom u kojem je nastao, ali asocira na klasične svijećnjake i uljanice. Trudim se stvoriti proizvode koji imaju bezvremenski ugođaj, ali su nadahnuti trenutkom nastanka – istakao je dizajner, dodajući kako je njegov cilj dizajn pojednostaviti što je više moguće.

Foto: Promo fotografije

Baza je izvorno trebala biti od lijevanog željeza, ali na kraju je izabran aluminija zbog preciznosti i lakoće, Pyrex staklo jer je lagano i otporno na promjene temperature. Svijeće-lučice stvaraju posebnu i romantičnu atmosferu.

>>Najutjecajniji dizajner današnjice predstavio novu kolekciju lampi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije