PROJEKT PRST

Moderna pasivna kuća s bazenom u okolici Varaždina

pasivna kuća varaždin
Foto: SODA arhitekti
1/10
07.01.2019.
u 07:00

Zagrebački studio Soda Arhitekti prihvatio se zadataka projekta obiteljske kuće od 253 četvorna metra s velikim vrtom i bazenom

Arhitektonski studio iz Zagreba, SODAarhitekti, na svojoj je web stranici predstavio projekt moderne i zanimljive kuće imena “Prst” koja bi uskoro trebala niknuti u okolici Varaždina, točnije u njegovu istočnom dijelu, u susjedstvu u kojem se nalaze obiteljske kuće.

U mirnom predgrađu ispunjenom tradicionalnom gradnjom, ova kuća ističe se svojim minimalističkim dizajnom kako u eksterijeru, tako i interijeru čija površina iznosi 252 četvorna metra. Okućnica - prednje i stražnje dvorište te bazen iznosi 730 četvornih metara.

Foto: SODA arhitekti

- Parcela je ravna, pravokutnog tlocrta izduljenog u smjeru istok- zapad. Kuća je smještena na sjeverni dio parcele. Oblikovno i funkcionalno je koncipirana iz dva volumena od kojih svaki ima pripadajući vrt - prizemni dnevni volumen orijentiran je na vanjski prostor na koti terena, a noćni dio ima svoj intimni vrt koji je formiran na krovu većeg dnevnog volumena - objašnjavaju arhitekti napominjući:

Foto: SODA arhitekti

- Glavni prostor dnevnog trakta prostire se i na natkrivenu loggiu, dok je noćni intimniji i zatvoreniji. Primarna orijentacija svih prostora je južna čime je omogućeno pasivno grijanje kuće zimi i jednostavna zaštita od sunca ljeti - zaključuju SODAarhitekti.

>>Nagrađivani projekt kuća na moru koja će vas ostaviti bez daha

Komentara 3

KO
Korisniche
09:44 28.06.2016.

a da vidimo realizirane projekte a ne projektna rješenja?

AA
aabbcc
14:21 07.01.2019.

lijepo, samo patke fale na slici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije