Zanimljiv interijer

Moderan ured nadahnut akcijskim superjunacima

ured2
01.08.2016.
u 13:12

Ove prostorije asociraju na moći superjunaka poput X-ray sobe inspirirane rendgenskim zrakama, kao i nevidljive sobe koja se skrila u prostor iza zrcalnih refleksija – objašnjavaju iz Brigade. Uočljive crvena i antracit boja, koje dominiraju u zoni za opuštanje, poveznica su s vizualnim identitetom tvrtke. Bitan element prostora je i rasvjeta

Uredski prostori uglavnom su svi nalik jedan na drugi, što je donekle i razumljivo jer je uređenje diktirano namjenom. No, uvijek ostaje jedan dio koncepta koji ne mora biti konfekcijski ni uniformiran – i u takvom ambijentu moguće je biti drukčiji odabirom boja, namještaja, detalja i zidova.... Samo je potrebno imati ideju. I, ako je moguće, svoje ideje povjeriti u ruke stručnjaka.

Baš tako bilo je i u slučaju zagrebačke softverske tvrtke Infinum. Širenjem broja zaposlenika pojavila se potreba za većim brojem kvadrata. Novi prostor, zamišljen kao ured otvorenog tipa s izdvojenim manjim zonama za sastanke i druženja, pronašli su u neboderu u Strojarskoj ulici. Pozicija s koje se vidi cijeli grad i činjenica da je riječ o uspješnoj tvrtki podsjetila je studio Brigada, angažiran na osmišljavanju prostora, na ideju superjunaka. Stoga je taj koncept i odabran – od odabira materijala, detalja i u cjelokupnom pristupu dizajnu, a daje i humornu notu prostoru. Posebno je u tom smislu zanimljiva soba za sastanke i konferencijska dvorana. – Ove prostorije asociraju na moći superjunaka poput X-ray sobe inspirirane rendgenskim zrakama, kao i nevidljive sobe koja se skrila u prostor iza zrcalnih refleksija – objašnjavaju iz Brigade.

Uočljive crvena i antracit boja, koje dominiraju u zoni za opuštanje, poveznica su s vizualnim identitetom tvrtke. Bitan element prostora je i rasvjeta. – Riječ je o unikatno dizajniranoj rasvjeti čiji dio su i diskretno inkorporirana LED svjetleća tijela u elementima namještaja. Ona doprinose željenom osjećaju brzine, suvremene tehnologije i supermoći Infinumovih programera – ističe dizajnerski tim Brigade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije