DETALJI ČINE ČUDA

Stan kojim dominira beton sve je samo ne hladan i beživotan

stan u kojem dominira beton
Foto: raddesign
1/8
24.10.2020.
u 07:00

Dizajnersko rješenje lofta u Torontu pokazat će vam kako možete pratiti trendove i imati moderan minimalistički stan s toplom atmosferom

Vlasnici prostranog i svijetlom okupanog lofta u Torontu poželjeli su njegovu kompletnu adaptaciju te moderan stil uređenja, bez suvišnih detalja, ali da ne izgleda konfekcijski, kao iz kataloga.

Studio Raddesign odlučio se prije svega pregraditi loft knauf panelima i kliznim vratima, budući da je prije to bio jedan jedinstven prostor. Izmijenjene su instalacije, promijenjeni podovi i sanitarije te stavljen novi namještaj. Jedino su crni kožni Barcelona naslonjači i blagovaonički stol iz stare 'postave' stana.

Što se tiče uređenja, dizajneri su odabrali svijetle, neutralne tonove bijele, crne sive te smeđe boje te za elemente industrijskog stila – vidljivih instalacijskih cijevi i betona, koji su ultimativni dizajnerski hit posljednjih nekoliko godina. Kako su duž cijelog stana veliki otvori od poda do stropa, nisu bile potrebne nikakve dizajnerske intervencije koje bi unijele više svjetla u prostor.

Foto: raddesign

No kako betonski zidovi i stupovi pojačani crnim komadima namještaja u kombinaciji s metalom ne bi djelovali previše hladno, dizajneri su se odlučili 'utopliti' ga detaljima u jarkim i nježno pastelnim bojama.

Foto: raddesign

Tako su zidove dnevne i drugih soba ukrasili umjetničkim slikama odnosno uljima na platnu vedrih i toplih tonova, ružičastim tepihom u spavaćoj sobi te tamnosmeđim drvenim podovima u cijelom stanju te istim takvim namještajem u kupaonici i toaletu.

Foto: raddesign

Na taj način ispunili su želje vlasnika koji su dobili moderan minimalistički uređen stan, istovoremeno ugodan i udoban te oplemenjen znalački odabranim detaljima. Njihova glavna vrlina su, osim estetike i topline kojom odišu – suptilnost i profinjenost.

Od detalja najviše pažnje u stanu plijeni kolaž, koloristički cvjetni reljef od filca iznad komode na ulazu u stan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije