U SKLADU S PRIRODOM

Moderna i luksuzna verzija rustikalne vikendice u šumi

kuca kalifornija
Foto: sagemodern.com/Lisa Petrole
1/24
19.09.2016.
u 17:00

U prekrasnom prirodnom okruženju jezera Tahoe u Kaliforniji podignuta je kuća za odmor četveročane obitelji

Kuća u Martis Campu blizu jezera Tahoe primjer je uspješne moderne interpretacije drvenih vikendica koje su se nekad gradile u tom području u kojem svoje vikende provode oni umorni od gradske vreve, prenapučenosti i betona Los Angelesa.

- Izgled ovog doma prati potrebe četveročlane obitelji iz Los Angelesa da se povuče tijekom vikenda i praznika u opuštenu i fleksibilniju varijantu života, da ima više privatnosti i zabave te mogućnost nesmetanog uživanja u svježem planinskom zraku i okruženju – govore arhitekti iz Sage studija koji potpisuju ovaj projekt.

Foto: sagemodern.com/Lisa Petrole

Moderna konstrukcija kuće od drveta i čelika, upotpunjena velikim staklenim površinama savršena su kombinacija s 'leptir' krovištem te istovremeno asocira na rustikalni stil, s kojim zapravo koketira ne samo izvana, nego i iznutra.

Moderan stil s elementima rustikalnog ne očituje se samo u eksterijeru, nego i interijeru u kojem dominiraju prirodni materijali drvo i kamen, sivi, bež i smeđi tonovi te minimalistički komadi namještaja. Upravo zbog ovog odabira prirodnih materijala i nijansi prostor, iako moderno uređen, odiše toplom atmosferom, poželjnom za ovakvo prelijepo okruženje i potpuno se ono vanjsko i unutarnje prožimaju.

Foto: sagemodern.com/Lisa Petrole

Veliki prozori bez zavjesa korišteni su ponajviše zbog komunikacije s okolišem te prekrasnih prizora koje on nudi. Tako se primjerice u spavaćoj sobi nalazi nekoliko manjih prozora koji izgledaju kao dekorativni element odnosno 'žive' fotografije kadrova prirode.

Velika natkrivena terasa na koju se izlazi iz blagovanja odnosno dnevne zone može se, zahvaljujući zaštićenom prostoru, koristiiti za roštiljanje, čak i po zimi.

Foto: sagemodern.com/Lisa Petrole

>>Kuća na jezeru oduzima dah svojom prirodnošću i toplinom

Komentara 1

KI
killthesnake
23:52 19.09.2016.

No coment!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije