odličan interijer

Moderan dizajnerski stan na Srebrnjaku u neutralnim tonovima ima poseban šarm

Foto: Ivan Črepić
1/15
09.02.2021.
u 06:55

Zanimljiva je to kombinacija tradicionalnih i suvremenih elemenata koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim! Kuhinja je u zasebnoj prostoriji u koju se ulazi iz hodnika

Stan od 115 kvadrata u elitnom dijelu Zagreba smješten je u prizemlju zgrade na Srebrnjaku, a podijeljen je u tri zone – spavaću, dnevnu i servisnu. Nakon savjetovanja s vlasnicima i analize tlocrta, arhitekti iz studija Mirjana Mikulec interijeri osmislili su nekoliko sjajnih rješenja.

Foto: Ivan Črepić

Iako se u prvotnoj 3D vizualizaciji razlikuje nekoliko stilskih elemenata, u konačnici je zadržan postav koji je potpuno pročišćen svijetlim namještajem kako bi “vintage” komadi još više došli do izražaja. Zanimljiva je to kombinacija tradicionalnih i suvremenih elemenata koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim! Kuhinja je u zasebnoj prostoriji u koju se ulazi iz hodnika.

Foto: Ivan Črepić

Jednostavne linije i kontrast tamnih i svijetlih tonova sive boje ono je što ovu kuhinju po mjeri čini posebnom. Iz ulaznog hodnika do dnevnog boravka od dvadesetak kvadrata ulazi se kroz dvokrilna vrata gdje se otvara pogled na tri strane u zelenu oazu. Stan krase jednostavnost i profinjenost što se najviše ističe upravo u dnevnom boravku. Ravne linije namještaja potpisuje Prostoria, hrvatski proizvođač dizajnerskog namještaja, a pomno odabrani komadi učinili su ovaj prostor ugodnim i vizualno privlačnim.

Foto: Ivan Črepić

Osobnost mu daju “vintage” komadi koji su vlasnicima velika sentimentalna vrijednost – sada i taj namještaj nastavlja svoj život u novom, funkcionalnijem okruženju. U suvremeni stil odlično su se uklopila i rasvjetna tijela Foscarini, baš kao i dizajnerski zvučnik Bang & Olufsen koji ne samo što je koristan nego je i odličan dekorativni element.

Foto: Ivan Črepić

Osnova cijelog stana su bijeli zidovi, a osnovne boje koje prevladavaju na namještaju razigrane su detaljima i slikama. Spavaći dio odvojen je od dnevnog prostora, baš kao i zasebni garderobni prostor. Zato se u spavaće sobe ulazi iz garderobe kako bi se dobilo više prostora za skladištenje te više intimnosti.

Foto: Ivan Črepić

Tako smo dobili dvije spavaće sobe u kojima dominira elegantni krevet u nježnom tonu, a prostor je dodatno razigran tapetom unutar štukature. Za razliku od ostalih dijelova stana u kojima su boje svedene na minimum, kupaonica je diskretno razigrana zanimljivom keramikom.

Foto: Ivan Črepić

Zahvalan tlocrtni raspored tako je omogućio odvajanje tri životne zone kako bi se vlasnicima osigurao potreban mir. Jednostavna baza, luksuzni komadi namještaja i pomno odabrani detalji ovaj stan čine posebnim i izdvajaju ga kao pravi dizajnerski prostor. Posebno je u stanu zanimljiva podjela na tri zone jer mu daje štih nekih minulih vremena kad se o “one spaceu” nije ni razmišljalo. Posebno se to odnosi na kuhinju koja je zasebna prostorija i zahvaljujući izradi po mjeri maksimalno iskorištena.

Foto: Ivan Črepić

Uređena je u bijelo-sivim tonovima čime je stvoren moderan prostor. Posebno pažnju privlači pod i zanimljivo slagane crno-bijele pločice koje neodoljivo podsjećaju na kuće uređene u britanskom stilu. Spavaća zona je pak druga cjelina, posve je odvojena od dnevne zone čime je stvoren miran kutak lišen svih podražaja sa samo jednim ciljem, da služi za opuštanje i odmor.

Foto: Ivan Črepić

Tu je, dakako, i raskošna garderoba koja, osim što odlično izgleda, pruža i puno prostora za pohranu stvari skrivenih od očiju. Tu je i raskošna kupaonica koja slijedi filozofiju uređenja ostalih dijelova stana. Treću cjelinu, koja obuhvaća dnevnu zonu, čine dnevna soba i blagovaonica kojima dominiraju neutralne nijasne. Ovaj stan vlasnici trenutačno prodaju i dio je ekskluzivne ponude Mirjana Mikulec Nekretnina.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije