VICTORY ART CAFFE

Mjesto na kojem ćete poželjeti ostati i nakon što ste popili kavu

kafic victory
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/27
12.01.2016.
u 12:00

U zagrebačkoj Ilici, nekoliko koraka od Britanca, osvanuo je kafić uređen u industrijskom i rustikalnom stilu i oplemenjen antiknim detaljima

Iako ni približno kao nekada, Britanski trg i okruženje ulica koje vode do njega, a ponajprije Ilica, još je uvijek živopisno i dinamično mjesto, s brojnim sadržajima – od tržnice koja vikendom dodatno ugošćava i sajam antikviteta, malih dućana i obrta, škola, fakulteta, bolnice i drugih ustanova te naravno – kafića.

Jedan od njih je i novootvoreni Victory Art Caffe u Ilici 67, u zgradi staroj jedno stoljeće. Prostor koji je dugi niz bio servis za televizore, svojim se vanjskim, ali i unutarnjim izgledom u potpunosti uklapa u priču Iličkog trga odnosno placa, kako se nekoć zvao Britanac.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

Ne bi se moglo reći da je stil interijera, za koji su se pobrinuli sami vlasnici, odgovara 'purgerskom' štihu kojim još odiše ovaj dio Zagreba, no prizivanje nekih prošlih vremena, tradicije i koncepcija kafića kao mjesta u koji se ne odlazi samo na ispijanje omiljenog napitka već i na druženje svakako je prisutno.

Upravo to htjeli su i postići njegovi vlasnici koji su objekt od oko 100-tinjak četvornih metara intenzivno uređivali preko pola godine.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

– Sve su ideje došle iz naših glava, iako nismo imali neku posebnu koncepciju ni stroga pravila oko uređenja. Jedino što smo željeli jest da prostor bude ugodan i da se ljudi u njemu osjećaju dobro, kao da su ugošćeni u nečijem dnevnom boravku – govori vlasnik.

Kako su on i supruga ljubitelji antikviteta, činilo im se posve prirodnim slijedom da kafić ispune takvim komadima. U tu estetsku priču izvrsno im se uklopila i ideja o cigli, tako da su prilikom renoviranja vlasnici skinuli slojeve žbuke da bi došli do njih. Dio cijevi također je ostao otkriven očima gostiju, što uz naručeni namještaj od prirodne svijetle hrastovine stvara toplu atmosferu i donosi dašak industrijskog i rustikalnog dizajna.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

Kako bi se izbjegla uniformiranost i monotonija, prostor je podijeljen u tri zone: prva, ulazna, ujedno je i najveća i najdinamičnija, druga se nalazi u produžetku do kojeg vodi uski hodnik namijenjena je za one koji vole porazgovarati u miru, uz lagani zvuk glazbe, dok je treća galerija u nastajanju.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

– Neke detalje u kafiću dobili smo od naših prijatelja, a među njima i mnoge umjetničke slike. Kako nije bilo dovoljno mjesta na zidovima, dio smo smjestili u najmanju prostoriju i nadamo se da će ona skoro zaživjeti kao mala galerija – otkrio nam je vlasnik, sretan zbog pozitivnih komentara svojih gostiju, koji su "posebna priča" i kojima su vlasnici oduševljeni..

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

U Victory Art Caffeu, naime, možete zateći školarce, studente, radne ljude svih profila te umirovljenike, što stvara zanimljivu i dobrodošlu sinergiju, tako rijetku u domaćim kafićima.

>>Šarmantni 'low budget' kutak od svega 30 m2 pun dobrih ideja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije