Hit mjesto

Mjesto koje interijerom predstavlja više od klasične škole za učenje stranih jezika!

Sanjin Strukic/PIXSELL
05.06.2017.
u 06:45

Željeli su da se prostor zazeleni, a to su postigli biljkama koje su unijele život

Kako bi učenje bilo uspješno, bez obzira odvija li se ono doma, u knjižnici ili u školi, i prostor mora biti inspirativan i poticajan. To znaju i u Sputnik grupi, školi stranih jezika, koja na preuređenoj lokaciji djeluje od 2010. godine. Međutim, iako je prostor cijelo vrijeme bio održavan i uredan, poželjeli su napraviti promjenu te polaznicima omogućiti još ugodnije učenje jezika, ali i ponuditi prostor za odmor, pijenje kave ili pripreme za sat prije same nastave.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

Ana Horvačić Debić, vlasnica ove škole stranih jezika, tu je važnu ulogu povjerila svojoj prijateljici iz studentskih dana Bobi Blašković te njezinu mužu i arhitektu Draženu Bankoviću. Prvo oko čega su se dogovarali bio je budžet, no, nakon toga, dizajnerica i arhitekt imali su odriješene ruke. Već nakon prvog prijedloga, Ana je uvidjela da nije pogriješila jer nije imala mnogo sugestija, već je prihvatila sve što su ponudili.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

Vlasnica je objasnila:

Sjajno su pogodili svojim prijedlogom uređenja interijera i nastavili su ono što gradimo već gotovo 12 godina.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

Ono što su prije uređivanja znali jest da ne žele “klasičan” prostor za učenje, u kojem dominira zid u crnoj boji s mogućnošću interveniranja kredom po njemu, već su se odlučili za bjelinu. Problem njezine monotonije riješili su mnoštvom slika s temom biljaka, porukama na stranim jezicima koji se uče u Sputnik Grupi te, općenito, temom i prirodi.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

– Zidovi su time živnuli i postali priča za sebe – rekla je Ana. Namještaj je rađen po mjeri, a izrađivao ga je njihov poznanik Krešo Kralj, dok je ostatak nabavljen u trgovinama.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

Vlasnica dodaje:

Pun su pogodak bili stolci iz vrtnog programa JYSK-a, rasvjeta iz Ikee te detalji koje smo pronašli u H&M Homeu. Plakati su s Etsyja, a stolci su bili u prostoru prije preuređenja, a nabavljeni su u firmi Černelić.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

Upravo su detalji najzanimljiviji u cijelom prostoru. Naime, dizajnerica je došla s kutijom svojih vaza i ostalih zanimljivih predmeta te ih rasporedila po prostoru. I dalje ga nadopunjuju, no već je u početku izgledao vrlo interesantno. Pri samom ulasku u školu, pozornost privlači dugački pult na kojem se nalaze coffee corner gdje si polaznici mogu pripremiti kavu.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

Osim na kofeinsku okrepu, vlasnica je mislila i na ubrzani tempo života koji mnogi vode pa su na ulazu postavili papire i olovke koje polaznici mogu posuditi ako su došli bez pribora, a vlasnica dodaje:

Olovke nestaju, kao i papir, pa vjerujemo da je ideja vrlo dobro osmišljena.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

Najveća zanimljivost uz interijer veže se uz njegovo završavanje. Naime, triput su mislili da su završili s uređenjem, no svaki su se put prevarili. Zbog perfecionističkog duha, sve je moralo biti na svojem mjestu – od pravilno raspoređenih slika na zidu do razmještaja vaza, cvijeća i detalja na ulazu, te unajmljivanja najprikladnijeg aparata za kavu. Zadovoljstvo polaznika pokazuje da su u tome uspjeli!     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije