dom kao utočište

Mirisne svijeće su najlakši način za transformaciju doma, a još kad imaju domaći potpis...

24.09.2020.
u 11:17

Ugodna atmosfera u domu može se lako postići i pomoću mirisa, a ako on proizlazi od svijeće koja miris ispušta svojim sagorijevanjem takva je atmosfera zagarantirana

Malo stvari može transformirati naš dom kao što to može hipnotičko treperenje svjetla svijeća ili njihov specifičan miris koji povezujemo s opuštanjem, tišinom, svježinom ili pak s nekom od opojnih aroma.

Foto: Promo fotografije

Da bi se postigla mirisna rapsodija koju samo izgaranje svijeće može proizvesti, potrebno je osigurati dovoljnu količinu svijeća u prostoru. Idealno bi bilo kad bi se na 10 metara kvadratnih prostora upotrijebila jedna svijeća od 180 do 220 grama.

Da bi se miris konstantno osjetio u prostoru, primjerice u dnevnom boravku, ponekad je potrebno osigurati i tri do četiri svijeće. Svakako veseli da su uz renomirane brendove, specijalizirane za izradu mirisnih svijeća i općenito mirisa za dom, na tržištu prisutni i domaći brenodovi koji nude genijalne mirsne kreacije koje će oplemeniti svaki dom.

Foto: Ivana Niskota i Darko Mihalić

Dizajnerica interijera Mirjana Mikulec svoj je portfeljo jođ prije nekoli godina obogatila i kolekcijom mirisnih svijeća koja se svake godine nadopunjuje novim mirisima, a ono što je za njih karakteristično je da u sebi kriju mirisne note koje jamče savršen ugođaj ovisno o tome koji stil uređenja vlada prostorom.

Prvi hrvatski brend luksuznih svijeća od soje - Moel, nakon fantastične ljetne kolekcije, donosi nam tri nova jesenska mirisa koja pričaju priču o toplini doma, opuštanju, udobnosti i sreći. Najzanimljiviji među njima svakako je Pumpkin Cupcake. Limitirano izdanje koji se ističe mirisom začina koji označavaju hladnije dane poput muškatnog oraščića, đumbira i klinčića, s dodatkom naranče i limuna, a sve umotano u miris karamele i vanilije s tamnim medom. Zbog toga su ove svijeće idealan izbor za prelazak iz ljetnog u jesensko ozračje.

Ova jesen odisat će neočekivanim mirisnim notama koje predstavlja brend Notes of Zagreb koji u svojoj raznolikoj ponudi mirisa za dom ima i nekoliko mirisnih svijeća. Svaka svijeća je 100 posto prirodna, ručno rađena i dolazi s najvišim udjelom mirisnih ulja u kombinaciji sa sojinim voskom. Svijeće dolaze u maloj i velikoj veličini, a vrijeme gorenja male svijeće je 40 sati dok će velika svijeća gorjeti i do 110 sati.  Notes of Zagreb ove jesni nudi izrazito tople i bogate mirisne svijeće.

Ugodna atmosfera u domu može se lako postići i pomoću mirisa, a ako on proizlazi od svijeće koja miris ispušta svojim sagorijevanjem takva je atmosfera zagarantirana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije