manje glačanja

U borbi protiv gužvanja koristite limunsku kiselinu i ocat, a košulje stavite u zamrzivač

glačanje
Foto: Thinkstock
1/3
17.06.2015.
u 16:03

S nekoliko trikova možete doskočiti glačanju - jednom od najomrženijih kućanskih poslova. Početak strategije je izbor programa pranja

Glačanje je većini jedan od najomrženijih kućanskih poslova. Kako doskočiti tome? Početak strategije je izbor programa pranja. Birajte kratke programe pranja, s nižim brojem centrifugalnih okretaja i temperaturom do 40 stupnjava. Na tim programima možete prati sve što nije jako zaprljano.

Valja znati kako vruća voda troši tkaninu, gužva je, a tako se troši i puno energije. Koristite manje deterdženta. Manje će tragova ostati na tkaninama, a umjesto omekšivača koristite limunsku kiselinu ili ocat - njihova snaga opušta tkaninu. Nemojte prepuniti perilicu, valja ostaviti malo zraka u bubnju.

Foto: pixabay

Nakon pranja rublja odmah ga objesite. Nikad ga ne ostavljajte dugo u stroju za pranje rublja, jer se u toj fazi brzo gužva.

Pazite kako vješate rublje - košulje, majice, hlače...štujte njihovu formu. Ne ostavljate ručnike, posteljinu i slične stvari na stalku za sušenje - složite ih što prije i na stolu rukom "ispeglajte".

Foto: pixabay

Ono što baš morate glačati, poput primjerice, muških košulja, stavite na nekoliko minuta u zamrzivač. Hladan zrak čini čuda!

>>Organizirajte dom ovim praktičnim artiklima i uštedite na prostoru

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije