Neodoljivo

Mali stan s domaćim potpisom pravi je stilski biser

Foto: Darko Mihalić
1/7
16.01.2019.
u 08:30

Kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak povezani su u cjelinu, a tamne nijanse koje su bile želja vlasnika zaslužne su za postizanje tople atmosfere u domu - kaže dizajnerica Mirjana Mikulec

Studio interijera dizajnerice Mirjane Mikulec radi punom parom, a svoje poslovanje proširili su i izvan granica Lijepe Naše. Konkretnije, u Banju Luku gdje su mali stan koji ima tek nešto više od 40 metara četvornih preuredili u pravu malu oazu po željama vlasnika.

Foto: Darko Mihalić


- Najveći izazov bio je prostor jer riječ jeo relativno malom stanu od svega četrdesetak kvadrata, a želja vlasnika bile su tamne boje - govori dizajnerica dodajući:
- Interijer se sastoji od dvije cjeline – prostora za druženje i privatnog prostora. U prvom se nalazi minijaturna kuhinja te blagovaonica s dnevnim boravkom, a u drugoj spavaća soba. Kako je stan mali, tražio se, pored spavaće sobe, dodatni prostor za skladištenje. Njega smo smjestili u TV zid, koji osim uređaja i otvorenih polica za knjige, ima i ormare - ponosno ističe Mirjana Mikulec. 
Svaki put kada je riječ o manjim prostorima, izazov je pronaći dovoljno skladišnog prostora bez glomaznog namještaja, stoga je potrebno dobro proučiti prostor i pronaći originalna rješenja.


Foto: Darko Mihalić

- Ovaj komad namještaja, kao i sve ostalo u stanu, radili smo po mjeri, što nam je omogućilo da maksimalno iskoristimo svaki centimetar prostora. Tako je ovaj stan postao i savršeno funkcionalan. Opet smo odlučili poigrati se bojama i u mali stan unijeti tamne boje prema želji vlasnika - ističe dizajnerica zahvate koji su napravljeni. 
Iako je riječ o prostoru relativno skromne kvadrature, tamne boje nisu ga zagušile, štoviše dale su mu toplinu kakvom dom treba odisati.

Foto: Darko Mihalić


- Odabirom ovakvih tonova stvorila se veća doza topline i intime u cijelom prostoru. Opasnost da interijer stvara dojam zagušenosti zbog odabira tamnijih nijansi izbjegli smo izostavljanjem previše naglašenih detalja te kreiranjem namještaja ravnih i jednostavnih linija. Tamnim bojama usto smo dodali i one u svjetlijim nijansama. Minimalističkom stilu uređenja u dnevnoj zoni dodali smo klasične komponente u vidu bijele uklade koja je zamaskirala neravnine u zidu te dala prostoru elegantan i raskošniji izgled. Pored toga je širina uklade omogućila da taj ugradbeni element postane i polica za odlaganje sitnica - nabraja dizajnerica. Posebna zvijezda stana je pak kuhinja.
- Kuhinja je opremljena modernim materijalima – za fronte je upotrijebljen feniks, a za radnu plohu laminam koji se može zbog svoje otpornosti koristiti i u eksterijerima. Feniks je kvalitetan i vrlo izdržljiv trendi materijal, popularan zbog svoje matirane površine. Za blagovanje smo odabrali okrugli bijeli stol kako bi prostor izgledao veći. Dojam prostornosti u boravku stvoren je elementima od stakla – ogledala na zidu te klupskog stolića sa staklenom površinom- istaknula nam je dizajnerica sve prednosti inovativnih materijala koji su korišteni u izradi ove vrlo posebne kuhinje.

Foto: Darko Mihalić

Spavaća soba, koja je ujedno i radni kutak, opremljena je u smirujućim plavim nijansama s dodatkom smeđih tonova što je dalo potrebnu intimu i toplinu prostoru. Tamni tonovi koji se protežu cijelim stanom nisu izostali ni u kupaonici koja je, premda mala, vrlo funkcionalna i moderna. Pametnim odabirom rasvjete i postavljanjem ogledala na strateški važna mjesta prostor se unatoč tamnim nijansama doima prostranijim nego što jest, što je još jedan dokaz da ne treba bježati od tamnijih tonova u malim prostorima, ali ih valja znati ukomponirati u skladnu cjelinu i razblažiti naglašenim detaljima u svjetlijim nijansama.

Komentara 4

MA
MAX127
10:46 16.01.2019.

Ikea..

AA
aabbcc
11:10 16.01.2019.

ko u frizideru, sve boje hladne, dobar za boravak ljeti !

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
11:32 16.01.2019.

Brrrrrrr..... Ni detalji koje je stavila nisu nimalo utoplili prostor. Gospođa mikulec uvijek po istom - ikein katalog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije