velika promjena

Mali dvosobni stan u Zagrebu nakon makeovera izgleda - fantastično!

Foto: Marko Cindrić
1/9
21.08.2023.
u 10:05

Kako bi radni dio vizualno malo odvojili i dobili dubinu, smirujućim tonovima namještaja po mjeri dodana je i duboka zelena nijansa zida

Pri uređivanju stanova za najam teži se stvaranju ugodnog prostora bez prevelikih odstupanja u stilu i bojama. Stan koji je studio Mirjane Mikulec dobio zadatak urediti, upravo je jedan takav. Dočekala ih je samo gotova kuhinja koju su malo „doradili“ i kupaonica.

Foto: Marko Cindrić

Dnevni prostor od 19 kvadrata namijenjen dnevnom i blagovaonskom dijelu posložen je tako da se visoki blagovaonski stol napravljen po mjeri nadovezuje na postojeću kuhinju te spaja boravak s kuhinjom.

Foto: Marko Cindrić

Kako bi se nadomjestili neki nedostatci kuhinje i ona postala atraktivnijom s jedne strane je izrađena polica za vino, a na drugoj strani je od istog materijala od kojeg je izrađen veći dio dnevnog boravka pokrivena cijela bočna strana.

Foto: Marko Cindrić

Kombinacija bijele i smeđe-sivih tonova uz drvo korištena je u kompletnom dnevnom dijelu. Takvo slaganje predstavlja ugodnu, nenametljivu i bezvremensku kombinaciju koju će većina rado vidjeti u svojim domovima. Dodatak detalja izrađen od antracit metala unosi suvremeniji prizvuk.

Foto: Marko Cindrić

Isti dekori korišteni su i za policu pokraj sofe, čime je sjajno iskorištena niša. Nepravilna polica unijela je dinamiku u prostor i povezala obje strane dnevnog boravka.

Foto: Marko Cindrić

Klima uređaji i grijaće tijelo djelomično su sakriveni praktičnim i trendi drvenim letvicama kojima se kombinira igra punog i praznog kako bi se propuštao topao i hladan zrak, a tehnički elementi skriveni su od pogleda. Pored toga, pregrada od letvica pokazala se kao vrlo efektan dekorativni element u prostoru.

Foto: Marko Cindrić

U manji hodnik koji vodi do spavaće sobe i kupaonice smješten je ormar po mjeri sastavljen od dviju cjelina, jedne fiksne kojom se sakrila vertikala i druge koja je u funkciji ormara. Konzola ispred ormara od istog je materijala kao i dio dnevnog prostora pa sve čini povezanu cjelinu i odiše istim dojmom.

Foto: Marko Cindrić

U stanu je i spavaća soba od 12 kvadrata u kojoj je bilo potrebno smjestiti radni dio, prostor za spavanje dvoje ljudi, garderobni ormar, veliko ogledalo i TV. U prostoriji je jedan istak koji je djelomično obložen kako bi se dobio prostor za spremanje i povećala dubinu za smještanje radnog stola, dok je cijelom dužinom jednog zida smješten ormar.

Foto: Marko Cindrić

Na samom ulazu u spavaću sobu desni zid obložen je kombinacijom ogledala i istog dekora koji je korišten za izradu ormara. Tako su skrivene instalacije za TV i dobiveno je veliko ogledalo, a povezani su svi dekori u prostoru.

1/11

Cijela spavaća soba je izrađena po mjeri. Korištene su tri vrste iverala i dvije različite boje za zid. Kako je zadatak studija Mirjane Mikulec bio stvoriti multifunkcionalan prostor i iskoristiti svaki centimetar prostora uzglavlje kreveta je ujedno i skladišni prostor, a osiguralo je dubinu za smještanje radnog stola.

Druga strana je pak malo razigranija. Gornji elementi su izravnati s visećim ormarima i skrili su istak. Napravljena je kombinacija otvorenih i zatvorenih elemenata kako bi jedan dio mogao služiti za rad, a drugi za skladištenje odjeće.

Foto: Marko Cindrić

U donjem dijelu s druge strane kreveta uzglavlje je ujedno i polica za knjige jer nije bilo dovoljno prostora za smještanje noćnog ormarića. Izvlačenjem uzglavlja dobivena je dovoljna dubina za manji radni stol koji je povezan s noćnim ormarićem. Kako bi radni dio vizualno malo odvojili i dobili dubinu, smirujućim tonovima namještaja po mjeri dodana je i duboka zelena nijansa zida.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije