uređenje doma

Mala kuhinja može biti i prednost, a uz ova četiri savjeta bit će glavna zvijezda doma

Zara Home
03.03.2022.
u 06:03

Open space prostori koji objedinjuju kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak danas su gotovo pa imperativ, a kvadratura kuhinja, zbog visokih cijena, sve je manja i manja. No, i male kuhinje, ako njihovom uređenju pristurpite planski, mogu biti iznimno funkcionalne

Čak i ako ne kuhate puno i ako vam je kuhinja najbitnija zbog hladnjaka, sigurno želite da izgleda lijepo i da je funkcionalna. U vremenu u kojem živimo i s cijenama kvadrata koje se penju u nebo iskristaliziralo se nekoliko trendova kada govorimo o uređenju kuhinja.

Foto: H&M Home

Open space prostori koji objedinjuju kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak danas su gotovo pa imperativ, a kvadratura kuhinja, zbog spomenutih cijena, sve je manja i manja. No, i male kuhinje, ako njihovom uređenju pristurpite planski, mogu biti iznimno funkcionalne, evo kako:

Foto: Zara Home

Ako imate prostor koji ne odgovara standardnim dimenzijama i kuhinja vam nije linearna, vjerojatno ćete morati posegnuti za kuhinjom po mjeri. Činjenica je da je to skuplja opcija, ali omogućuje vam maksimalnu prilagodbu prostoru i to iskoristite. Neka ormarići idu sve do stropa - dodatni prostor za skladištenje uvijek dobro dođe. Iskoristite i sve mogućnosti izvlačnih mehanizama - iskoristit ćete kuteve i uske prostore maksimalno.

1/12

Jako je važno voditi računa o aparatima, njihovoj poziciji, veličini i karakteristikama. Ako je riječ o open spaceu, uložite u kvalitetnu napu koja će spriječiti širenje neželjenih mirisa po cijelom domu. Hladnjak u maloj kuhinji može biti manjih dimenzija, a posebno korisnima za male kuhinje pokazali su se ugradbeni hladnjaci. Pećnica ne mora biti dolje, možete ju ugraditi na višu poziciju i, ako ju koristite, nadograditi posebnim mjesto za mikrovalnu. Sudoper i perilicu posuđa posložite tako da vam je što lakše manevrirati s posuđem.

Foto: Zara Home

Trend su, već godinama bijele kuhinje. I one su dobar izbor za manje prostore jer prostor čine svijetlijim i većim. Međutim, mogu djelovati sterilno. Srećom, tome je lako doskočiti - uzmite radnu ploču u boji i uzorku prirodnog drveta i cijeli prostor djelovat će toplo i ugodno.

Foto: Zara Home

Kad pak govorimo o podnim i zidnm oblogama, malo začinite priču zaimljivim uzorcima pločica, ili još bolje, jer se lakše održava, nabavite kaljeno staklo s omiljenim motivima! Za dugotrajnost birajte kvalitetnije materijale. U startu su skuplji, ali su izdržljiviji i lakše ih je održavati. Ako je riječ o privremenom rješenju, birajte povoljniju opciju. Dobra je stvar što se danas može naći i velik broj aparata u dobrom stanju koji su već korišteni pa su znatno povoljniji. Odlučite li se za tu opciju kupujte isključivo aparate brendova koji imaju široku mrežu servisa.

Ako imate stvarno malo prostora, pokušajte izbaciti blagovaonski stol i zamijenite ga šankom ili otokom koji će služititi i kao radna površina i kao mjesto za objedovanje i druženje. Danas su mogućnosti zaista brojne i prilagodljive različitim prostorima. Pazite samo, ako želite na otok smijestiti ploču za kuhanje da nije plinska.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije